avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate ionut.nechifor

Activitate ionut.nechifor

Buna seara,

Sotia mea refuza puerea in aplicare a sentintei ordonanta presedentiala pentru plan de vizitare/gazduire minori.Suntem separati in fapt de 6 luni si sotia a cerut divortul la o luna dupa separare. Sotia a ramas in locuinta comuna cu cei doi copii, fetita de 3 ani si baietelul de 10 luni.Inca de la momentul separarii ii transfer lunar cv pensiei de intretinere 1/3 din venit. Imi iubesc mult copiii si mi-am dorit divort notarial. Pentru ca locuiesc in alt oras, la 130km distanta., este un real efort, dar ii vizitez de 2 ori pe sapamana cu intentia de a fi un tata responsabil si de a interactiona cat mai firesc cu copii, in ciuda situatiei. Din pacate sotia avand un temperament antagonist si foarte conflictual, in mod repetat, cu ocazia vizitelor mele la copii, isca certuri si scandal in prezenta copiilor nostri. Am considerat ca oportuna si necesata cererea mea de ordonanta presedentiala pentru a avea posibilitatea unei interactiuni cat mai firesti cu copiii, neviciate de comportamentele abuzive ale mamei.Am solicitat solicitat op pentru program de vizita minori fara prezenta obligatorie a mamei si o data la doua saptamani, in weekend sa pot lua fetita la domiciliul meu (doar fetita pentru ca e foarte atasata de mine iar baietelul deocamdata e prea mic si dependent de mama).Sentinta op mi-a dat castig de cauza dar sotia a facut apel.
Problema e ca in acest interva de cca 6 saptamani pana la apel, refuza punerea in aplicare a sentintei. Intentionez sa apelez la un executor judecatoresc dari inteleg ca singurul rezultat al acestei actiuni poate fi doar sanctionarea pecuniara a sotiei pentru punerea in intarziere a executarii hotararii op, si asta doar pentru ce se va intampla peste 3-4 saptamani. Cum as putea actiona suplimentar pentru a putea interactiona cu copiii, fara a depinde de bunul plac al mamei ( acesta fiind dealtfel scopul si urgenta actiunii op.)?Ar putea ajuta cu ceva o solicitare la DGASPC sau la Politia locala?

Va multumesc!
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru promptitudine. Revin cu unele mentiuni, consider relevante pentru un plan de actiune eficient.
Camerele nu sunt ascunse, au fost instalate de o firma autorizata la solicitarea sotiei, dar fara acordul meu.
Mai mult decat atat sotia imi refuza accesul la inregistrarile efectuate.
Nu doresc incriminarea sotiei, ci doar protejarea dretului meu la intimitate.Mai exact doresc sa pot demonta camerele fara sa pot fi acuzat de distrugerea bunurilor comune, ar fi cel mai elegant cred sa le demonteze chiar firma
montatoare, care nu a respectat conditiile legale prealabile.
Intentia declarata a sotiei este protectia locuintei, intentia reala este de a putea folosi inregistrari, eventual scoase din context, ca probe in procesul de divort, unde principala disputa este pe programul de vizitare minori, copiii urmand sa locuiasca cu mama in proprietatea comuna . Dorinta exagerata a sotiei este sa asiste la toate interactiunile mele cu minorii, desi inteleg, practica judecatoreasca acorda dreptul tatalui de a vizita minorii fara a fi conditionat de prezenta obligatorie a mamei.
Firma montatoare, avand in vedere ca locatia este o coproprietate (in contractul de cumparare al apartamentului sunt doi coproprietari eu si sotia) nu avea obligatia legala sa se asigure in prealabil ca exista acordul scris al tuturor proprietarilor?M-as putea indrepta impotriva montatorului?

Multumesc!


Buna seara,

Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna?
Mentionez ca a instalat fara acordul meu un sistem de supraveghere cu o firma autorizata. Practic am camere in sufragerie, hol, bucatarie.
Suntem in proces de divort..Nu a fost initiat partajul.
Poate fi considerata atingere a domiciliului si vietii private.cf L286/2009 art 226? Unde as putea sa ma adresez?

Multumesc!
Buna seara,

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii privind modul de calcul corect al valorii partajabile pentru un apartament cumparat in timpul casatoriei (sotul imprumutat, sotia garant) in 2019 cu credit ipotecar ING pe 19 ani
Valoare cumparare 46000e
Avans 7000e.Valoare credit 39000e
Rate achitate la zi 10000e
Credit neachitat 32000e
Renovare 12000e
Varianta 1 43000eur
Val. partajabila=Valoare apartament (actualizata evalutor 75000e)-Credit neachitat
Varianta 2 29000eur
Val partajabia=Avans+Rate achitate la zi+Renovare
Care dintre cele doua variante de calcul este corecta?

Multumesc!