Sotia mea refuza puerea in aplicare a sentintei ordonanta presedentiala pentru plan de vizitare/gazduire minori.Suntem separati in fapt de 6 luni si sotia a cerut divortul la o luna dupa separare. Sotia a ramas in locuinta comuna cu cei doi copii, fetita de 3 ani si baietelul de 10 luni.Inca de la momentul separarii ii transfer lunar cv pensiei de intretinere 1/3 din venit. Imi iubesc mult copiii si mi-am dorit divort notarial. Pentru ca locuiesc in alt oras, la 130km distanta., este un real efort, dar ii vizitez de 2 ori pe sapamana cu intentia de a fi un tata responsabil si de a interactiona cat mai firesc cu copii, in ciuda situatiei. Din pacate sotia avand un temperament antagonist si foarte conflictual, in mod repetat, cu ocazia vizitelor mele la copii, isca certuri si scandal in prezenta copiilor nostri. Am considerat ca oportuna si necesata cererea mea de ordonanta presedentiala pentru a avea posibilitatea unei interactiuni cat mai firesti cu copiii, neviciate de comportamentele abuzive ale mamei.Am solicitat solicitat op pentru program de vizita minori fara prezenta obligatorie a mamei si o data la doua saptamani, in weekend sa pot lua fetita la domiciliul meu (doar fetita pentru ca e foarte atasata de mine iar baietelul deocamdata e prea mic si dependent de mama).Sentinta op mi-a dat castig de cauza dar sotia a facut apel.
Problema e ca in acest interva de cca 6 saptamani pana la apel, refuza punerea in aplicare a sentintei. Intentionez sa apelez la un executor judecatoresc dari inteleg ca singurul rezultat al acestei actiuni poate fi doar sanctionarea pecuniara a sotiei pentru punerea in intarziere a executarii hotararii op, si asta doar pentru ce se va intampla peste 3-4 saptamani. Cum as putea actiona suplimentar pentru a putea interactiona cu copiii, fara a depinde de bunul plac al mamei ( acesta fiind dealtfel scopul si urgenta actiunii op.)?Ar putea ajuta cu ceva o solicitare la DGASPC sau la Politia locala?