avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Valoare partajabila apartament credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Valoare partajabila apartament credit ipotecar

Buna seara,

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii privind modul de calcul corect al valorii partajabile pentru un apartament cumparat in timpul casatoriei (sotul imprumutat, sotia garant) in 2019 cu credit ipotecar ING pe 19 ani
Valoare cumparare 46000e
Avans 7000e.Valoare credit 39000e
Rate achitate la zi 10000e
Credit neachitat 32000e
Renovare 12000e
Varianta 1 43000eur
Val. partajabila=Valoare apartament (actualizata evalutor 75000e)-Credit neachitat
Varianta 2 29000eur
Val partajabia=Avans+Rate achitate la zi+Renovare
Care dintre cele doua variante de calcul este corecta?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:36, 13 Iulie 2022
Valoarea actuala a casei minus creditul neachitat. Cine ramane cu casa ar avea de platit 21500 de euro sulta celuilalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu credit ipotecar. rate plătite înainte și după divorț. partaj după divorț blogurici blogurici Am cumpărat cu credit ipotecar un apartament în 2019, în timpul căsătoriei. Avansul și ratele au fost plătite un an de soț. Din 2020 eu plătesc toate ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)