Am cumpărat cu credit ipotecar un apartament în 2019, în timpul căsătoriei. Avansul și ratele au fost plătite un an de soț. Din 2020 eu plătesc toate ratele. Soțul plătește utilitățile le doar, deși toate contractele la utilități sunt pe numele meu
In 2023 am divorțat. Încă locuim separați în același apartament.
Acum avem proces de partaj. El cere 50% din apartament sau contravaloarea de 50% valoarea actualizată a întregii locuințe.
In principal vrea evacuarea mea din apartament și sa îmi dea o sultă, deși mai are un apartament moștenit. Eu nu mai am altă locuință.
Are șanse sau instanța mă poate obliga să îi dau doar 1/2 din avans și din valoarea ratelor plătite în timpul căsătoriei?
Eu trebuie să plătesc taxa de timbru pentru cotă majorată din apartament?
Doamna draga, va rog discutati cu avocatul pe care il aveti in dosar, este dificil un partaj, nu prea putem da solutii realiste aici. Avansul este contributia lui 100%, din restul ratelor depinde de mai multe aspecte. Se va stabili cat a contribuit fiecare, se va evalua imobilul etc. Cine ramane depinde de posibilitatile financiare, de situatia locativa si nu numai.
Nu putem estima sanse. De posibil, este posibil orice. Mare grija insa la ceea ce cereti, in ce termen, cum...
Divort si partaj
olive_ro
Buna,
Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna ziua, am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajute cineva. vreau sa deschid partajul cu fostul sot si vreau sa stiu ce sanse de castig am si la ce ... (vezi toată discuția)