elis a scris:
Functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate in conditiile legii si care isi reiau activitatea dupa data de 1 ianuarie 2007 vor beneficia de salariile de baza prevazute de OG nr.6/2007, dupa parcurgerea procedurii de reincadrare aplicate functionarilor publici in anul 2005, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
(Art. 38 din OG nr.6/2007).
Cu intarziere, multumesc mult de raspuns, dar revin . Mi-am reluat activitatea de 2 saptamani si astazi am reusit sa vorbesc cu doamna de la resurse umane. Raspunsurile primite nu m-au multumit deloc si as vrea foarte mult sa ma ajutati in aceasta privinta. Sa-mi spuneti daca am dreptul sau ma agit degeaba .
Dupa cum v-am spus am fost incadrata ca si referent de specialitate B III 3 in septembrie 2001(mi s-a recunoscut cele 10 luni lucrate inainte intr-o intrepridere pe aceelasi post si de aceea nu am fost debutant).
In anul 2003 a avut loc schimbarea de functii si postul meu s-a transformat in referent de specialitate principal tot treapta 3 de salarizare. Si pentru fractiunea din 2001 si pentru 2002 calificativul a fost "foarte bun". Apoi au urmat 2003, 2004 in care am obtinut acelasi calificativ. Am ramas cu aceeasi treapta.
In 2005 cand a avut loc reincadrarea am fost retrogradata la functia de referent de specialitate asistent treapta 3 de salarizare. Am dat in judecata (am fost aproape toti functionarii din institutie) si am castigat inclusiv recursul la Curtea de Apel . Deci si din 2005 am aceeasi functie, tot treapta 3 de salarizare (colegii mei s-au ocupat de tot, eu am cerut judecarea in lipsa fiind cu un nou nascut acasa). In 2005 am mai lucrat o luna si cateva zile.
Acum cand mi-a reluat activitatea mi s-a spus ca voi avea exact aceeasi incadrare, referent de specialitate principal treapta 3 de salarizare, iar dreptul de a avansa in treapta il voi avea abia in 2010 cand voi avea o evaluare pe un an intreg . In aceste conditii eu voi sta practic 5 ani si jumatate pe exact aceeasi treapta de salarizare .
Lamuriti-ma va rog. Am dreptul la avansare in treapta sau nu, au dreptate si ma agit eu degeaba ?
Si mai e o chestiune. Referitor la sporul de vechime. Desi OG. 6/2007 stabileste concediul de cresterea copilului drept vechime in munca si serviciu, ea nu e sigura ca e asa (zicea ca in legea 7/2007 se specifica ca acest spor se da doar la timpul efectiv lucrat). Si daca ea nu e sigura mai bine nu mi-l da, raspuns care chiar nu ma satisface. Daca e cum zic eu as avea dreptul la 10% spor de vechime in loc de 5%.
Va rog din suflet ajutati-ma sa ma luminez in legatura cu situatia mea . Multumesc mult anticipat