avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate alexasicoe

Activitate alexasicoe

Răspuns la discuția Promovare in clasa
Tocmai am citit cele de mai sus si mi-ati dat o veste foarte foarte proasta . Sunt functionar public de 11 ani, cand m-am angajat am avut doar colegiul universitar de 3 ani, deci sunt referent de specialitate superior . Anul acesta imi dau licenta si asta inseamna ca, daca cer aprobarea promovarii o sa ma introc la inspector asistent ??? Si o iau de la capat cu examenele inca o multime de ani pana sa ajung la superior din nou ???
Oare legea care va fi in 2012 prevede la fel ? :D
Multumesc
Răspuns la discuția promovare functionari publici
Revin cu o rugaminte.
Problemele mele au ramas fara solutionare pana in ziua de azi, inclusiv vechimea in munca mi se refuza. Am depus cerere la directorul institutiei, aprobata, insa resursele umane o tin pe a lor, daca nu sunt siguri nu dau. Si sunt foarte sigura ca nici nu au binevoit sa intrebe mai departe
Eu lucrez la o casa judeteana de pensii. As dori sa ma indrumati ce ar trebui sa fac. M-am gandit sa scriu eu la Bucuresti sa primesc un raspuns doar ca nu stiu exact unde ar fi mai bine, la casa nationala de pensii la resurse umane sau la agentia nationala a functionarilor publici. Nu stiu cu cine sa iau legatura sau ce sa fac sa imi clarific situatia. Am intrebat cunostinte care au fost in aceeasi situatie ca si mine (functionari publici, dar in alte institutii) si nu au avut probleme in primirea drepturilor.
Multumesc foarte mult .
O zi buna
Răspuns la discuția promovare functionari publici
elis a scris:

Pentru promovarea într-o funcţie publică de execuţie din gradul profesional principal, funcţionarul public trebuie să aibă o vechime minimã în gradul de asistent şi în clasa corespunzătoare studiilor pe care le deţine. Funcţionarii publici trebuie sã fi obţinut cel puţin calificativul “foarte bine” la evaluarea anualã a performanţelor profesionale individuale din ultimii doi ani, şi trebuie sã îndeplinească cerinţele funcţiei publice pe care vor fi promovaţi.


Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si raspuns. Cu vechimea este am inteles, asa credeam si eu. La prima problema, intrebarea mea nu era referitoare la grad, acela este in regula, cand s-a facut reincadrarea din 2005 eu indeplineam conditiile pentru a trece direct in principal (eram deja de 2 ani, din 2003 in principal si la evaluari am primit "foarte bine") . Dintr-o eroare s-a facut in asistent si de aceea si tribunalul si curtea de apel mi-au dat castig de cauza . Intrebarea mea e referitoare la treapta I, II sau III de salarizare . Adica daca in anii lucrati aveam dreptul sa trec din treapta III in treapta II de salarizare . Daca se poate sa-mi spuneti ce conditii trebuiau indeplinite intre anii 2001 - 2005 ca sa se avanseze din treapta III in treapta II de salarizare ? Multumesc foarte, foarte mult .
Răspuns la discuția promovare functionari publici
elis a scris:

Functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate in conditiile legii si care isi reiau activitatea dupa data de 1 ianuarie 2007 vor beneficia de salariile de baza prevazute de OG nr.6/2007, dupa parcurgerea procedurii de reincadrare aplicate functionarilor publici in anul 2005, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
(Art. 38 din OG nr.6/2007).


Cu intarziere, multumesc mult de raspuns, dar revin . Mi-am reluat activitatea de 2 saptamani si astazi am reusit sa vorbesc cu doamna de la resurse umane. Raspunsurile primite nu m-au multumit deloc si as vrea foarte mult sa ma ajutati in aceasta privinta. Sa-mi spuneti daca am dreptul sau ma agit degeaba .
Dupa cum v-am spus am fost incadrata ca si referent de specialitate B III 3 in septembrie 2001(mi s-a recunoscut cele 10 luni lucrate inainte intr-o intrepridere pe aceelasi post si de aceea nu am fost debutant).
In anul 2003 a avut loc schimbarea de functii si postul meu s-a transformat in referent de specialitate principal tot treapta 3 de salarizare. Si pentru fractiunea din 2001 si pentru 2002 calificativul a fost "foarte bun". Apoi au urmat 2003, 2004 in care am obtinut acelasi calificativ. Am ramas cu aceeasi treapta.
In 2005 cand a avut loc reincadrarea am fost retrogradata la functia de referent de specialitate asistent treapta 3 de salarizare. Am dat in judecata (am fost aproape toti functionarii din institutie) si am castigat inclusiv recursul la Curtea de Apel . Deci si din 2005 am aceeasi functie, tot treapta 3 de salarizare (colegii mei s-au ocupat de tot, eu am cerut judecarea in lipsa fiind cu un nou nascut acasa). In 2005 am mai lucrat o luna si cateva zile.
Acum cand mi-a reluat activitatea mi s-a spus ca voi avea exact aceeasi incadrare, referent de specialitate principal treapta 3 de salarizare, iar dreptul de a avansa in treapta il voi avea abia in 2010 cand voi avea o evaluare pe un an intreg . In aceste conditii eu voi sta practic 5 ani si jumatate pe exact aceeasi treapta de salarizare .
Lamuriti-ma va rog. Am dreptul la avansare in treapta sau nu, au dreptate si ma agit eu degeaba ?
Si mai e o chestiune. Referitor la sporul de vechime. Desi OG. 6/2007 stabileste concediul de cresterea copilului drept vechime in munca si serviciu, ea nu e sigura ca e asa (zicea ca in legea 7/2007 se specifica ca acest spor se da doar la timpul efectiv lucrat). Si daca ea nu e sigura mai bine nu mi-l da, raspuns care chiar nu ma satisface. Daca e cum zic eu as avea dreptul la 10% spor de vechime in loc de 5%.
Va rog din suflet ajutati-ma sa ma luminez in legatura cu situatia mea . Multumesc mult anticipat
Răspuns la discuția promovare functionari publici
Buna ziua,
Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez ca functionar public din septembrie 2001. De la inceput am fost incadrata ca si referent de specialitate principal, trepta 3 de salarizare . In anii 2002,2003,2004 am obtinut la evaluare tot calificativul "foarte bun". Cu toate acestea nu am fost avansata la treapta 2 de salarizare. Este corect ? Ce ma sfatuiti sa fac daca se mai poate face ceva ?
De la sfarsitul lui februariel 2005 pana in prezent am fost in concediu de maternitate (am avut 2 copii la diferenta de 1,5 ani), in luna octombrie urmand a-mi relua munca. Daca nu mai pot face nimic pentru perioada 2002-2004, acum cand voi merge la servici va trebui sa astept din nou 2 ani pana sa pot avansa (bineinteles cu conditia sa am un calificativ bun) ? Se va mai tine cont de cei 3 ani de vechime in treapta 3 cu calificativ "foarte bun"?
Multumesc foarte mult anticipat pentru raspunsul dumneavoastra