avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare functionari publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare functionari publici

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-lucrez intr-o institutie publica la resurse umane
- am colegi care sunt incadrati la noi in treapta 3 de salarizare de 1 an si jumatate si alte 6 luni lucrate intr-o alta institutie
Intrebarea este :
Are conditiile necesare avansarii in treapta tinand cont ca evaluarea pe 2007 a fost buna dar nu are 2 ani incheiati lucrati la noi?
Cel mai recent răspuns: alexasicoe , utilizator 13:55, 8 Decembrie 2008
Potrivit art.33 din OG nr.6/2007, cu modificarile ulterioare, ar fi posibil daca sunt respectate anumite conditii...

,,ART. 33
(1) Avansarea în treapta de salarizare imediat superioară se face prin transformarea posturilor ocupate de cei care îndeplinesc condiţiile de avansare, după aprobarea bugetului, la propunerea şefului compartimentului în care lucrează funcţionarul public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice.
(2) La avansarea în treapta de salarizare imediat superioară se ţine seama de performanţele profesionale, concretizate prin rezultatele obţinute în activitatea profesională, notate cel puţin cu calificativul "bun" în anul precedent. Vechimea minimă necesară pentru avansarea în treapta de salarizare imediat superioară este de 2 ani.
(3) În mod excepţional, vechimea minimă prevăzută la alin. (2) poate fi redusă la un an de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
(4) La calculul vechimii prevăzute la alin. (2) se ia în calcul şi vechimea în treapta de salarizare, respectiv gradul de salarizare, astfel cum au fost prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 192/2002 privind reglementarea drepturilor de natură salarială ale funcţionarilor publici, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 228/2003, cu modificările ulterioare, de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2004 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, aprobată prin Legea nr. 9/2005, respectiv de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2004 privind reglementarea drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 76/2005, cu modificările ulterioare, şi de Ordonanţa Guvernului nr. 2/2006 privind reglementarea drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 417/2006, precum şi de prezenta ordonanţă.”


Solicitati conducerii institutiei publice reducerea perioadei de 2 ani pentru persoanele respective. Anexati la cerere si copia evaluarii facute in anul 2007.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez ca functionar public din septembrie 2001. De la inceput am fost incadrata ca si referent de specialitate principal, trepta 3 de salarizare . In anii 2002,2003,2004 am obtinut la evaluare tot calificativul "foarte bun". Cu toate acestea nu am fost avansata la treapta 2 de salarizare. Este corect ? Ce ma sfatuiti sa fac daca se mai poate face ceva ?
De la sfarsitul lui februariel 2005 pana in prezent am fost in concediu de maternitate (am avut 2 copii la diferenta de 1,5 ani), in luna octombrie urmand a-mi relua munca. Daca nu mai pot face nimic pentru perioada 2002-2004, acum cand voi merge la servici va trebui sa astept din nou 2 ani pana sa pot avansa (bineinteles cu conditia sa am un calificativ bun) ? Se va mai tine cont de cei 3 ani de vechime in treapta 3 cu calificativ "foarte bun"?
Multumesc foarte mult anticipat pentru raspunsul dumneavoastra
Functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate in conditiile legii si care isi reiau activitatea dupa data de 1 ianuarie 2007 vor beneficia de salariile de baza prevazute de OG nr.6/2007, dupa parcurgerea procedurii de reincadrare aplicate functionarilor publici in anul 2005, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
(Art. 38 din OG nr.6/2007).
elis a scris:

Functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate in conditiile legii si care isi reiau activitatea dupa data de 1 ianuarie 2007 vor beneficia de salariile de baza prevazute de OG nr.6/2007, dupa parcurgerea procedurii de reincadrare aplicate functionarilor publici in anul 2005, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
(Art. 38 din OG nr.6/2007).


Cu intarziere, multumesc mult de raspuns, dar revin . Mi-am reluat activitatea de 2 saptamani si astazi am reusit sa vorbesc cu doamna de la resurse umane. Raspunsurile primite nu m-au multumit deloc si as vrea foarte mult sa ma ajutati in aceasta privinta. Sa-mi spuneti daca am dreptul sau ma agit degeaba .
Dupa cum v-am spus am fost incadrata ca si referent de specialitate B III 3 in septembrie 2001(mi s-a recunoscut cele 10 luni lucrate inainte intr-o intrepridere pe aceelasi post si de aceea nu am fost debutant).
In anul 2003 a avut loc schimbarea de functii si postul meu s-a transformat in referent de specialitate principal tot treapta 3 de salarizare. Si pentru fractiunea din 2001 si pentru 2002 calificativul a fost "foarte bun". Apoi au urmat 2003, 2004 in care am obtinut acelasi calificativ. Am ramas cu aceeasi treapta.
In 2005 cand a avut loc reincadrarea am fost retrogradata la functia de referent de specialitate asistent treapta 3 de salarizare. Am dat in judecata (am fost aproape toti functionarii din institutie) si am castigat inclusiv recursul la Curtea de Apel . Deci si din 2005 am aceeasi functie, tot treapta 3 de salarizare (colegii mei s-au ocupat de tot, eu am cerut judecarea in lipsa fiind cu un nou nascut acasa). In 2005 am mai lucrat o luna si cateva zile.
Acum cand mi-a reluat activitatea mi s-a spus ca voi avea exact aceeasi incadrare, referent de specialitate principal treapta 3 de salarizare, iar dreptul de a avansa in treapta il voi avea abia in 2010 cand voi avea o evaluare pe un an intreg . In aceste conditii eu voi sta practic 5 ani si jumatate pe exact aceeasi treapta de salarizare .
Lamuriti-ma va rog. Am dreptul la avansare in treapta sau nu, au dreptate si ma agit eu degeaba ?
Si mai e o chestiune. Referitor la sporul de vechime. Desi OG. 6/2007 stabileste concediul de cresterea copilului drept vechime in munca si serviciu, ea nu e sigura ca e asa (zicea ca in legea 7/2007 se specifica ca acest spor se da doar la timpul efectiv lucrat). Si daca ea nu e sigura mai bine nu mi-l da, raspuns care chiar nu ma satisface. Daca e cum zic eu as avea dreptul la 10% spor de vechime in loc de 5%.
Va rog din suflet ajutati-ma sa ma luminez in legatura cu situatia mea . Multumesc mult anticipat

Alte discuții în legătură

Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta ILIANA BICA POPI ILIANA BICA POPI am fost avansata in grad cu 01.03.2009 , superior cu 3 - avansarea in treapta 2 se poate face dupa un an respectiv cu 01.04.2010. va multumesc (vezi toată discuția)
Acordare treapta lapa marin lapa marin au trecut aproape trei ani de la ultima treapta de salarizare primita si nu vor sa-mi acorde pe urmatoarea.nu am fost sanctionat in nici un fel.ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)