avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad

Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si am nevoie sa-mi comfirme cineva specializat ca am dreptate.
01.08.2001-angajat la o primarie de comuna gradul III -referent ,studii medii.clasa a-III-a,gradul asistent ,treapta 3(mai intai debutant dupa 6 luni asistent...)
24.11.2002-31.05.2004 -concediu pt .cresterea copilului
01.06.2004-sunt tot referent,st.med.,cl.III,gradul asistent,tr.3
Lucrez in continuare iar din 13.01.2006-13.01.2008-concediu pt.al doilea copil
01.04.2008-referent,st.medii,cl.III,gradul asistent ,treapta 2
25.02.2009-referent,st.medii,cl.III,gradul asitent,treapta 1
Imi iau licenta in iunie 2009 in stiinte administrative ,5 ani UAIC
21.12.2009-consilier,st. sup.,cl. I ,gradul ASISTENT ,treapta 3
In 2010 acelasi lucru.
Nedumerirea mea este de ce in anii acestia nu am reusit sa trec de gradul asistent si sa ajung principal .Mentionez ca am avut tot timpul la evaluare f. bine.
Salariu de baza cand eram asistent ,treapta 1-638 lei
Cu st.sup.-747 lei.
Cred ca daca eram principal 2 -714 aveam putin de castigat atunci cand treceam de la studii medii la superioare.
Va rog sa-mi spuneti mai pot sa fac ceva sau sa accept situatia asa cum este ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 11:21, 11 Februarie 2011
Va fac extras din Legea 188/1999 referitor la promovarea in grad profesional
Art. 64 (2) Promovarea in functia publica de executie in gradul profesional imediat superior celui detinut de functionarul public se face prin concurs sau examen, organizat semestrial de catre autoritatile si institutiile publice, prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii concursului sau examenului. Fisa postului functionarului public care a promovat in functia publica se completeaza cu noi atributii si responsabilitati sau, dupa caz, prin cresterea gradului de complexitate a atributiilor exercitate
Art.65 (2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b) sa aiba cel putin 2 ani vechime in treapta de salarizare din care avanseaza;
-------------
Lit. b) a alin. (2) al art. 65 a fost abrogata de pct. 2 al art. 41 din LEGEA-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 877 din 28 decembrie 2010.

c) sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
-----------
Alin. (2) al art. 65 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica*)
Pana in 2009 vechimea minima era de 4 ani la promovare in grad profesional superior :)...
Perioada de crestere copil nu se ia in considerare la promovare sau avansare, altfel ar fi o discriminare dintre cei care lucreaza si cei care au grija de 1/2 copii etc...:hammer:
Chiar nu inteleg nedumerirea dvs, pentru ca daca scadeti cele 6 luni de debutant din perioada lucrata, rezulta doar 4 ani si 2 luni de vechime in gradul asistent - in luna decembrie 2009 si chiar si asa nu aveati evaluare decat pe 2008, in anul 2007 fiind suspendata...
La salariul avut v-a fost aplicata o majorare de pana la 20%, si drept consecinta ati fost promovata din referent III asistent 1 in inspector I asistent 1, care era cea mai apropiata treapta de salarizare.
Daca aveati un salar de 499 lei intelegeati nedumerirea mea.Cei care au salariu in mii lei imediat spun ca functionarii publici nu stiu legea .
Eu vreau un raspuns concret nu critici .de ce in anii 2008,2009 am trecut de la treapta 2 la treapta 1 cand puteam sa trec la asistent ,TREAPTA 2 in 2004 si TREAPTA 1 in 2005.Promavarea in TREAPTA se putea face la un an.Am dreptate sau nu ?X-(Era o diferenta mica la salariu de baza atunci cand treci de la o treapta la alta dar era dreptul meu.Asta vreau eu ,sa-mi spuna cineva da ai avut dreptate nu ti s-a acordat acest drept.Poti sa faci ceva sau resemneazate.Nu vreau cadru legal ,il stiu (promovarea in TREAPTA cel putin 2 ani ,am vazut ca s-a putut si la un an).
Si uite asa ajungandu-se la ASISTENT TREAPTA 1 IN 2005 cand reveneam din concediul pt cresterea copilului in 2008 se putea face demersul pt promovarea in grad .(pt.treapta se putea rezolva local ,pt grad era nevoie de avizul agentiei).
Cand am trecut de studii medii la superioare -consilier asistent ,TREAPTA 3 nu asistent treapta 1 cum ati spus d-voastra.
Este foarte greu sa urmaresti ce vechime are fiecare salariat pt a-l promova sunt foarte multe hartii de facut.Se urmareste interesul personal ceilalti nu mai conteaza.Oricum nu ma intelege nimeni .Multa sanatate !
"Daca aveati un salar de 499 lei intelegeati nedumerirea mea.Cei care au salariu in mii lei imediat spun ca functionarii publici nu stiu legea ."
"Promavarea in TREAPTA se putea face la un an"

Nu am salariu de mii de lei dar am o experienta "vasta" cu functionarii publici care nu prea au habar de legea nr. 188/1999, multi ca si dvs. confunda avansarea cu promovarea....

O.G. nr. 6/2007:
ART. 33
(1) Avansarea in treapta de salarizare imediat superioara se face prin transformarea posturilor ocupate de cei care indeplinesc conditiile de avansare, dupa aprobarea bugetului, la propunerea sefului compartimentului in care lucreaza functionarul public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice.
(2) La avansarea in treapta de salarizare imediat superioara se tine seama de performantele profesionale, concretizate prin rezultatele obtinute in activitatea profesionala, notate cel putin cu calificativul "bun" in anul precedent. Vechimea minima necesara pentru avansarea in treapta de salarizare imediat superioara este de 2 ani.
(3) In mod exceptional, vechimea minima prevazuta la alin. (2) poate fi redusa la un an de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice.
Daca cititi textul de lege de mai sus, veti vedea ca institutia nu era obligata,avea posibilitatea nicidecum OBLIGATIAsa va avanseze in treapta de salarizare dupa 2 ani darmite la exceptional la 1an, intelegeti diferenta?...
Asa ca nu aveti dreptate...:(
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta de salarizare misulicamold misulicamold speta: functionar public clasa I grad asistent tr. 2 am implinit 2 ani de vechime in treapta de salarizare in data de 31.12.2010; promovez in treapta sau nu? ... (vezi toată discuția)