avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate chucky

Activitate chucky

intre societatea X si societatea Y s-a incheiat un contract de prestari servicii... X este beneficiar si Y este prestatorul... prestatorul emite facturile in termenul de 15 zile din luna urmatoare insa le transmite beneficiarului dupa cateva luni. Cum se poate recupera contravaloarea acestor servicii daca beneficiarul spune ca s-a depasit termenul de 15 zile in care trebuia sa primeasca factura?
cu cat se timbreaza actiunea pentru a obliga serviciul de inmatriculari sa procedeze la inmatrixularea masinii fara plata taxei auto?
pai si daca nu se taxeaza si se respinge.. nu va trebui sa achit taxa judiciara de timbru la c executare? voiam doar sa stiu daca unul/una din d-voastra a avut o asemenea speta si pe calea plangerii contraventionale a rezolvat-o in sens favorabil:)
"intrucat legea nu numai ca permite, ci chiar obliga la folosirea caii procedurale a contestatiei la executare, motivul invocat de contestator nu poate fi analizat pe calea plangerii contraventionale.
Fata de aceste considerente, constatand legalitatea si temeinicia procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventie contestat, instanta a respins plangerea ca neintemeiata". - daca ma iau dupa jurisprudenta si daca aceasta este unitara in materie de contraventii nu am sanse:) daca dau peste un jude fie el si cel mai necajit in ziua in care judeca plangerea ce-i voi cere? anulare pv pentru prescriptie executare sanctiune?:) el imi va raspunde probabil "aceasta cale vizeaza nelegalitatea sau netemeinicia pv-ului" si atunci? are careva vreo idee care ar avea si sorti de izbanda? daca exista ...
deci am intrat in posesia pv-ului.. si am constatat ca intre data intocmirii acestuia si data comunicarii sunt vro 34 de zile ceea ce inseamna ca s-a prescris executarea sanctiunii:) inrebarea este : pot sa cer constatarea prescriptiei prin plangerea contraventionala (desi nu cred ca am sanse de izbanda) sau sa astept sa fac contestatie la executare (unde am 100% sanse de reusita) ?:)
speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:)
motivul refuzului la plata al facturilor este ca paratul nu datoreaza aceasta suma ci o suma mult mai mica, calculata dupa un algoritm idiot ce a fost modificat ulterior prin act aditional, clauza din act aditional ce nu mai este recunoscuta de parat desi ea stabileste un pret ferm. expertiza nu a fost inca dispusa urmand ca la urmatorul termen paratul sa aduca obiectivele. functie de aceste obiective instanta va admite/respinge expertiza insa nu vad utilitatea si concludenta acesteia avand in vedere ca exista conventie unde suma datorata este clar precizata, factura si refuz de plata al facturilor.
pt ce e nevoie de o expertiza contabila si cum as putea motiva respingerea unei astfel de expertize avand in vedere faptul ca intre reclamant si parat exista un contract ferm in care drepturile si obligatiile sunt prevazute clar iar paratul nu si-a executat obligatiile izvorate din acesta prin refuzul la plata al unor facturi intocmite conform conventiei?