speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:)
Prescriptia se poate invoca si prin plangere, insa depinde ce invocam ca s-ar fi prescris :-/ . Din ceea ce a scris chucky rezulta un singur lucru: ca nu are nici o dovada ca ar fi fost sanctionat contraventional, pentru ca singura dovada acceptabila este procesul-verbal, care trebuie, de altfel, anexat (macar in copie) plangerii. Asa ca trebuie asteptat.
banuiesc ca autorul topicului a intrat deja in posesia p-verbal,doar studiindu-l a consatat ca din data in care a fost intocmit si data in care a ajuns la contravenient,acesta nu i-a fost trimis in termenul de 30 zile prevazut de art.14,alin.1 din O.G.2/2001,fapt ptr care se prescrie...
in cazul in care nu ar fi intrat in posesia lui,ptr a compara datele,cand a fost incheiat si cand a ajuns la contravenient,nu se putea constata daca s-a incalcat art.14,alin.1 din O.G 2/2001,avand in vedere si faptul ca,intr-adevar contraventia se poate constata intr-una din dati,p-verbal se poate incheia in alta data si la fel de bine se poate trimite contravenientului in alta data,dar cu respectarea termenului legal prevazut la art.13.alin,1 din O.G.2/2001 ,potrivit caruia,daca sanctiunea nu a fost aplicata in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei,aceasta se prescrie...
cert este ca orice plangere ati face,copia p-verbal trebuie anexata ptr ca instanta sa constate nulitatea actului...SUCCES
deci am intrat in posesia pv-ului.. si am constatat ca intre data intocmirii acestuia si data comunicarii sunt vro 34 de zile ceea ce inseamna ca s-a prescris executarea sanctiunii:) inrebarea este : pot sa cer constatarea prescriptiei prin plangerea contraventionala (desi nu cred ca am sanse de izbanda) sau sa astept sa fac contestatie la executare (unde am 100% sanse de reusita) ?:)
e posibil ca acea somatie de la administratia financiara sa nu va vina prea curand sau poate nu mai vna deloc,ptr ca impotriva ei introduceti contestatia la executare (cererea de suspendare a executarii silite),orice cale veti alege,in ambele situatii p-verbal trebuie depus la dosar ptr a se constata prescriptia invocata,
insa ganditi-va ca va vine mai tarziu acea somatie,nu credeti ca un avantaj este daca la contestatia la executare,puteti dovedi cu sentinta definitiva nr.NNNN/AAAA prin care instanta care a judecat plangerea de anulare a p-verbal a constatat prescriptia sa??...astfel nu va indrazni nimeni sa va bage bete-n roate (cum se intampla des prin instantele noastre dragi) cu aberatii gen:pai de ce nu ati contestat p-verbal si de ce ati asteptat sa va vina somatia???...sau in cel mai ra caz sa va trezitit ca vi se spune sec: trebuia sa faceti in termen de 15 zile contestatie ptr anularea p-verbal ptr ca instanta sa constate nulitatea sa,acuma e tarziu???...si am subliniat aceste aspecte ptr ca am intalnit astfel de situatii,tocmai ptr a aduce justitiabilul in ”pragul disperarii”
totusi pe ce se bazeaza convingerea dvs ca nu aveti sanse de izbanda,daca veti incerca plangerea de anulare a p-verbal???:)
Alte discuții în legătură
Nelamurire??
d&l
buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)