avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala sau contestatie la executare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala sau contestatie la executare?

speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:25, 6 Decembrie 2008
Daca vorbim despre prescriptie, totdeauna o vom invoca doar pe calea contestatie la executare.
Prescriptia se poate invoca si prin plangere, insa depinde ce invocam ca s-ar fi prescris :-/ . Din ceea ce a scris chucky rezulta un singur lucru: ca nu are nici o dovada ca ar fi fost sanctionat contraventional, pentru ca singura dovada acceptabila este procesul-verbal, care trebuie, de altfel, anexat (macar in copie) plangerii. Asa ca trebuie asteptat.

banuiesc ca autorul topicului a intrat deja in posesia p-verbal,doar studiindu-l a consatat ca din data in care a fost intocmit si data in care a ajuns la contravenient,acesta nu i-a fost trimis in termenul de 30 zile prevazut de art.14,alin.1 din O.G.2/2001,fapt ptr care se prescrie...

in cazul in care nu ar fi intrat in posesia lui,ptr a compara datele,cand a fost incheiat si cand a ajuns la contravenient,nu se putea constata daca s-a incalcat art.14,alin.1 din O.G 2/2001,avand in vedere si faptul ca,intr-adevar contraventia se poate constata intr-una din dati,p-verbal se poate incheia in alta data si la fel de bine se poate trimite contravenientului in alta data,dar cu respectarea termenului legal prevazut la art.13.alin,1 din O.G.2/2001 ,potrivit caruia,daca sanctiunea nu a fost aplicata in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei,aceasta se prescrie...

cert este ca orice plangere ati face,copia p-verbal trebuie anexata ptr ca instanta sa constate nulitatea actului...SUCCES
deci am intrat in posesia pv-ului.. si am constatat ca intre data intocmirii acestuia si data comunicarii sunt vro 34 de zile ceea ce inseamna ca s-a prescris executarea sanctiunii:) inrebarea este : pot sa cer constatarea prescriptiei prin plangerea contraventionala (desi nu cred ca am sanse de izbanda) sau sa astept sa fac contestatie la executare (unde am 100% sanse de reusita) ?:)
decizia va apartine...

e posibil ca acea somatie de la administratia financiara sa nu va vina prea curand sau poate nu mai vna deloc,ptr ca impotriva ei introduceti contestatia la executare (cererea de suspendare a executarii silite),orice cale veti alege,in ambele situatii p-verbal trebuie depus la dosar ptr a se constata prescriptia invocata,

insa ganditi-va ca va vine mai tarziu acea somatie,nu credeti ca un avantaj este daca la contestatia la executare,puteti dovedi cu sentinta definitiva nr.NNNN/AAAA prin care instanta care a judecat plangerea de anulare a p-verbal a constatat prescriptia sa??...astfel nu va indrazni nimeni sa va bage bete-n roate (cum se intampla des prin instantele noastre dragi) cu aberatii gen:pai de ce nu ati contestat p-verbal si de ce ati asteptat sa va vina somatia???...sau in cel mai ra caz sa va trezitit ca vi se spune sec: trebuia sa faceti in termen de 15 zile contestatie ptr anularea p-verbal ptr ca instanta sa constate nulitatea sa,acuma e tarziu???...si am subliniat aceste aspecte ptr ca am intalnit astfel de situatii,tocmai ptr a aduce justitiabilul in ”pragul disperarii”

totusi pe ce se bazeaza convingerea dvs ca nu aveti sanse de izbanda,daca veti incerca plangerea de anulare a p-verbal???:)

Alte discuții în legătură

Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Procedura urmatoare prescrierii executarii sanctiunii amenzii Amstrad Amstrad Stimaţi forumişti, voi incepe cu ordinea cronologică a faptelor după cum urmează:pe data de 31.08.2008 a fost incheiat PV de constatare a contraventiei ... (vezi toată discuția)