avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala sau contestatie la executare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala sau contestatie la executare?

speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:25, 6 Decembrie 2008
Procesul verbal de stabilire si sanctionare a contraventiei se ataca numai cu plangere contraventionala!
Contestatia la executare vizeaza numai actele de executare! Ati primit vreun act de executare? Nu!
Buna ziua,
Am primit si eu un PV de radar, bineinteles nu in termenul de 30 de zile de la intocmirea lui =D>...Eu nu contest fapta, adica viteza (stiu ce "marfa" sunt #-o), vreau doar sa nu platesc suma respectiva, in baza faptului ca nu mi s-a comunicat PV in termen de 30 de zile de la intocmire.
Intrebarea mea este: contestatia o fac ACUM, in termenul de 15 zile de contestare sau DUPA PRIMIREA SOMATIEI DE LA ADMINISTRATIA FINANCIARA (care s-ar putea sa nu vina niciodata sau s-ar putea sa vina peste 1 an)? Daca astept sa vina somatia si depasesc automat termenul de 15 zile, nu-mi pune nimeni bete-n roate?
Impotriva procesului verbal de stabilire si sanctionare a contraventiei formulati plangere contraventionala. Plangerea suspenda executarea si se judeca cu celeritate.
Puteti formula plangere si dupa 15 zile de la comunicarea procesului verbal caz in care, la prim termen, plangerea va fi respinsa ca tardiv formulata.
Desigur, puteti alege sa nu contestati procesul verbal si sa asteptati sa vi se comunice somatia de la Finante.
Multumesc frumos :), acum pentru ca mi-ati intins un deget, va iau toata mana si va mai intreb daca pot trimite plangerea prin Posta catre Judecatoria orasului respectiv sau trebuie sa o depun personal si daca exista un model de plangere, pentru ca nu am mai facut asa ceva pana acum :)
Plangerea contraventionala poate fi trimisa si prin posta. Cu un model de plangere nu va pot ajuta dar gasiti pe acest site orice model de cerere de chemare in judecata!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Procedura urmatoare prescrierii executarii sanctiunii amenzii Amstrad Amstrad Stimaţi forumişti, voi incepe cu ordinea cronologică a faptelor după cum urmează:pe data de 31.08.2008 a fost incheiat PV de constatare a contraventiei ... (vezi toată discuția)