JUDECATORIA BAIA MARE
DOMNULE PRESEDINTE
Popescu
cu domiciliul in................................................
in contradictoriu cu
Consiliul Local al Municipiului Baia Mare
Primaria - Directia de Impozite si Taxe Locale
cu domiciliul in judetul Baia Mare, Baia Mare, P-ta Romana, parter bl. D8
formulez prezenta
CONTESTATIE LA EXECUTARE si
CERERE DE SUSPENDARE A EXECUTARII SILITE
in dosarul de executare nr. 3525/2004
prin care solicit:
- anularea executarii silite incepute in cadrul dosarului de executare sus-mentionat
- suspendarea executarii silite pana la solutionarea prezentei contestatii
pentru motivul ca
TITLUL EXECUTORIU seria AT nr. 12345678 A FOST ANULAT
In fapt
La data de 15.03.2004 mi-a fost intocmit de catre IPJ Cluj procesul-verbal de constatare a contraventiei seria AT nr. 12345678.
Plangerea impotriva procesului-verbal a facut obiectul dosarului civil nr. 5217/2004 de pe rolul Judecatoriei Cluj Napoca. Solutionand plangerea instanta a dispus prin sentinta civila nr. 4444/2004 anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei seria AT nr. 12345678 intocmit la data de 15.03.2004 de catre IPJ Cluj.
La data de 08.10.2004, tatal meu a ridicat de la Oficiul Postal 05 din Baia Mare un plic trimis de catre primaria Baia Mare in care se gasea o somatie de plata, o copie a procesului-verbal in cauza si o hartie prin care mi se spunea ca, daca nu platesc fac inchisoare.
Nu mi se pare normal sa fiu obligat la plata unei amenzi pe care instanta a anulat-o.
In drept
art. 168 si 169 [1] din Codul de procedura fiscala
In probatiune
inscrisuri
ANEXEZ
1. Somatia de plata emisa de Primaria Baia Mare
2. Hartia prin care mi s-a comunicat ca sunt pasibil de inchisoare
3. Procesul-verbal de constatare a contraventiei seria AT nr. 12345678, anulat de instanta (titlul executoriu a Primariei)
4. Sentinta civila definiva nr. 4444/2004, data de Judecatria Cluj Napoca, care anuleaza procesul verbal in cauza
Timbraj
Conform art. 36 din OG 2/2001[2] orice cereri cu privire la procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei sunt scutite de taxa de timbru.
Depun prezenta contestatia in doua exemplare.
Va multumesc.
Popescu............, 14 octombrie 2004
Note de subsol
Codul de procedura fiscala
art. 169: Contestatia la executare silita - (1) Persoanele interesate pot face contestatie impotriva oricarui act de executare efectuat cu incalcarea prevederilor prezentului cod de catre organele de executare, precum si in cazul in care aceste organe refuza sa indeplineasca un act de executare in conditiile legii. (2) Contestatia poate fi facuta si impotriva titlului executoriu in temeiul caruia a fost pornita executarea, in cazul in care acest titlu nu este o hotarare data de o instanta judecatoreasca sau de alt organ jurisdictional si daca pentru contestarea lui nu exista o alta procedura prevazuta de lege. (3) Contestatia se introduce la instanta judecatoreasca competenta si se judeca in procedura de urgenta.
art. 170: Termen de contestare - (1) Contestatia se poate face in termen de 15 zile, sub sanctiunea decaderii, de la data cand: a) contestatorul a luat cunostinta de executarea ori de actul de executare pe care le contesta, din comunicarea somatiei sau din alta instiintare primita ori, in lipsa acestora, cu ocazia efectuarii executarii silite sau in alt mod; b) contestatorul a luat cunostinta, potrivit lit. a), de refuzul organului de executare de a indeplini un act de executare; c) cel interesat a luat cunostinta, potrivit lit. a), de eliberarea sau distribuirea sumelor pe care le contesta. (2) Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa cel mai tarziu in termen de 15 zile dupa efectuarea executarii. (3) Neintroducerea contestatiei in termenul prevazut la alin. (2) nu il impiedica pe cel de-al treilea sa isi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, potrivit dreptului comun.
OG 2/2001
Art. 36 - Plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, recursul formulat impotriva hotararii judecatoresti prin care s-a solutionat plangerea, precum si orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciara de timbru
”...În ce priveste celelalte motive (adica necomnunicarea in termen de 30 zile a p-verbal) invocate de petent prin plangerea formulata se constata ca fiind neintemeiate,avand in vedere ca prescriptia executarii sanctiunii contraventionale,invocata si in speta,tine de faza de executare a procesului-verbal,astfel ca nu poate fi examinata in acest ciclu procesual ci doar intr-o eventuala contestatie la executare.”