avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura urmatoare prescrierii executarii sanctiunii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura urmatoare prescrierii executarii sanctiunii amenzii

Stimaţi forumişti, voi incepe cu ordinea cronologică a faptelor după cum urmează:pe data de 31.08.2008 a fost incheiat PV de constatare a contraventiei (depasirea limitei maxime de viteză admisă de lege) înregistrată in data de 17.06.2008(mijloc tehnic omologat şi verificat tehnic).Procesul verbal mi-a fost adus la cunoştinţă,prin mandat poştal, pe data de 17.10.2008.Conform O.nr.2/2001 art.14 alin.(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.Ce ar trebui sa fac in continuare?
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 07:47, 29 Octombrie 2008
daca aveti certitudinea ca nu exista nici o sansa ca p-verbal sa fie anulat pe calea unei plangeri contraventionale,neexistand alte motive de anulare in afara faptului ca p-verbal nu a fost comunicat in termen,singura solutie este contestatia la executare care o puteti face dupa ce veti primi acea somatie de la adm.financiara/directia de taxe si impozite...

ptr a va convinge de cele spuse anterior,va pun la dispozitie un fragment dintr-o sentinta civila,in care instanta precizeaza ce este de facut in cazul unui p-verbal necomunicat in termenul prevazut la art 14,alin.1 din O.G.2/2001...

”...În ce priveste celelalte motive (adica necomnunicarea in termen de 30 zile a p-verbal) invocate de petent prin plangerea formulata se constata ca fiind neintemeiate,avand in vedere ca prescriptia executarii sanctiunii contraventionale,invocata si in speta,tine de faza de executare a procesului-verbal,astfel ca nu poate fi examinata in acest ciclu procesual ci doar intr-o eventuala contestatie la executare.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Art. 14, alin. (1) din og nr. 2/2001 - prescriptia ramy84 ramy84 Daca un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei a fost comunicat dupa doua luni de la data aplicarii sanctiunii, ceea ce face aplicabile ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)