avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... art. 14, alin. (1) din OG nr. 2/2001 - prescriptia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

art. 14, alin. (1) din OG nr. 2/2001 - prescriptia

Daca un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei a fost comunicat dupa doua luni de la data aplicarii sanctiunii, ceea ce face aplicabile prevederile art 14 alin. (1) din O.G. 2/2001. Odata cu plangerea se solicita instantei sa anuleze procesul verbal sau sa constate prescriptia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:04, 13 Octombrie 2009
Sa constate prescriptia.
sa anuleze procesul verbal ca urmare a prescriptiei
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Pe cale de consecinta este vorba de o prescripte a executarii pedepsei si nu una a raspunderii contraventionale, iar cu atat mai putin o cauza de anulabilitate a actului juridic al incheierii procesului-verbal, cauzele de anulabilitate (de fond si de forma fiind, de regula concomitente, iar nu ulterioare /b] incheierii p-v!)
In concluzie: constatarea prescriptiei executarii pedepsei contraventionale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta pvcc Ene  Dragos Ene Dragos Se considera nulitate absoluta a unui pvcc daca este comunicat mai tarziu decat termenul legal ? a trecut o luna si 5 zile pana cand a fost cuminicat (primit ... (vezi toată discuția)
Og nr.2/2001 UTA IONEL UTA IONEL Ce se poate invoca in cazul in care organul constatator nu comunica procesul verbal de contraventie in termenul stabilit de OG nr.2/2001, respectiv intr-o luna ... (vezi toată discuția)