avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... OG nr.2/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

OG nr.2/2001

Ce se poate invoca in cazul in care organul constatator nu comunica procesul verbal de contraventie in termenul stabilit de OG nr.2/2001, respectiv intr-o luna de la data aplicarii amenzii conform art.25 alin.(2) sau dupa caz art.26 alin.3.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:55, 20 Februarie 2010
Ia vezi art. 14 al.1.
Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Invoci prescriptia executarii amenzii
Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
se poate cere constatarea nulitatii procesului verbal de contraventie motivat de faptul ca nu a fost comunicat in termenul legal
~ Conținut șters la cerere ~
Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Succes!
Daca,puteti proba in conditiile legii, ca PV nu a fost comunicat in teremen legal,
aveti dreptul sa solicitati anularea acestuia,dar numai in baza probei legale

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Art. 14, alin. (1) din og nr. 2/2001 - prescriptia ramy84 ramy84 Daca un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei a fost comunicat dupa doua luni de la data aplicarii sanctiunii, ceea ce face aplicabile ... (vezi toată discuția)