avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... OG nr.2/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

OG nr.2/2001

Ce se poate invoca in cazul in care organul constatator nu comunica procesul verbal de contraventie in termenul stabilit de OG nr.2/2001, respectiv intr-o luna de la data aplicarii amenzii conform art.25 alin.(2) sau dupa caz art.26 alin.3.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:55, 20 Februarie 2010
ynocentta a scris:
Daca,puteti proba in conditiile legii, ca PV nu a fost comunicat in teremen legal, aveti dreptul sa solicitati anularea acestuia,dar numai in baza probei legale

Utilizatorul poate solicita orice doreste, asta nu inseamna ca instanta va achiesa la cererile lui. In egala masura poate solicita si luna de pe cer, tot n-o va obtine.

Este vorba, asa cum s-a scris mai sus de trei ori, despre exceptia prescriptiei executarii sanctiunii contraventionale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Art. 14, alin. (1) din og nr. 2/2001 - prescriptia ramy84 ramy84 Daca un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei a fost comunicat dupa doua luni de la data aplicarii sanctiunii, ceea ce face aplicabile ... (vezi toată discuția)