Reducerea vârstei de pensionare.
M-am născut cu dizabilități, în ciuda anilor mergând la diferiți medici nu au depistat decât în al 13 -lea ceas.
In acest caz de când se calculează cotizația persoanelor care au lucrat in timpul fezabilității, de când am dobândit boala sau de când a fost depistată ?.
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua.
Probabil nu scriu tocmai unde trebuie însă mai incerc.
M-am născut dizabilități doar că în ciuda faptului că au umblat cu mine părinți la medic ,apoi eu la randul meu ,medicii nu mi -au descoperit problemele medicale doar când am ajuns in stare gravă,in cazul acesta de când este luată în considerare starea mea de persoana cu handicap ?, eu menționez m-am născut cu aceste boli, la data iviri handicapului scrie conform documentului , ce data voi duce la calcularea cotizației in timpul perioadei de handicap?.
Va mulțumesc mult și aș fi tare bucuroasa dacă as primi un răspuns.
O zi buna.
Bună ziua, sunt persoana cu grad mediu handicap, merg și la servici 4 ore, as avea nevoie de niște bani pentru a-mi repara mașina, nu reușesc sa strâng, sa ma împrumut greu de restitui.
Pot obține un ajutor, având grad handicap mediu?.
Va mulțumesc.
Bună ziua.
Sunt o persoana cu handicap mediu, din naștere, depistat La vârstă de 36 ani, ajungând într-o stare grava probleme de cardiologie, în urma operației am fost pensionat și cu gradul mediu handicap cotizand în acest timp aproape opt ani, acum am cincizeci de ani, pot ieși la pensiea limita de vârstă mai devreme?.
Va multumesc