avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate nestiutor

Activitate nestiutor

Răspuns la discuția autoritatea asociatie de locatari
Da, musac, asa ar fi cel mai bine sa fie o camera in care sa putem dormi, ai dreptate. Problema e ca copiii fug dintr-o camera in alta. Cat despre mers la usa: a fost sotul la dansa la usa si nu o data, dar se pare ca e greu sa inteleaga cat de deranjant e sa alerge cineva noaptea.

Buna ziua,
imi cer scuze celorlalti participanti la forum dar simt nevoia sa ii raspund doamnei "teroriste":

1. Daca ar fi asa cum spuneti "Adevarul este absolut total denaturat." atunci de unde stiti ca despre dumneavoastra e vorba in mesajul meu !? va recunoasteti cumva in el?

2.Despre admnistrator: administratorul este un fost sofer de la mina care nu are nici o scoala (exemplu: noi stam pe bld. Unirii - dansul dupa cum spune doamna sta aici de o gramada de timp si nu stie nici macar ca Unirii se scrie cu 2 i)
- citez doamnei teroriste "iar administratorul este aceeasi persoana de cand s-a infiintat asociatia pe scara- respectiv cam 15 ani" -e si ce? de atata timp trebuia macar sa stie sa scrie o chitanta. Nu incultura ar fi o problema, dar habar nu are sa faca calcule matematice simple (ex: nu stie nici macar cat rest sa dea).

3. "iar momentul in care au venit cei de la 112 era 11 noaptea (prima zi de gradinita), copiii erau in pat de 1 ora, tocmai terminasem sa le citesc povestea." - probabil ati adormit dumneavoastra la poveste si nu ati stiut ca copii au inceput sa alerge haotic prin casa.

4. Despre renovarea de anu trecut daca bine imi aduc aminte am fost si v-am anuntat ca se va lucra in apartament -oricum lucrarile se faceau de la 8-9 pana la 18 -ceea ce nu e in orele de liniste , si numai spre cunsotiinda dumneatale au fost vecini care au facut plangeri.

Apropo doamna "terorista" cat despre vizita sotului dumneatale care "era prin trecere" si s-a gandit sa ne faca o vizita si sa ne ameninte sa nu mai sunam la 112, vreau sa stii ca asa ceva nu se face =>: prima amenintare o trecem cu vederea, urmataorea nu (112). Daca ai probleme cu noi iti propun sa le rezolvi cu noi direct, prin politie sau prin judecata.

Draga mea legea ne da voie sa sunam la 112 daca noi dorim si adca avem ceva nemultumire ( apropo am vorbit cu tine si cu sotul tau de 3 ori inainte sa apelam la 112). Galagie nu trebuie sa o faci intentionat ca sa deranjezi pe cineva. Nesimtirea este mare. Ati uitat sa spuneti ca pana si vecini de sub noi se plang de galagia care se aude din apartamentul dumneavoastra la ore tarzii din noapte.
Desi galagia continua uneori noaptea nu am mai sunat la 112 deoarece este o ancheta in desfasurare la politie. Dupa ce se termina vom suna din nou la 112 daca va mai fi cazul, pentru ca se pare ca ca acuma de-a dracului faceti galagie.

Toate cele bune.

Buna ziua,
multumesc pentru raspuns, din cate am citit in legile respective totul se refera la membrii ascoatiei de proprietari, noi nu am depus cerere pentru a fi in asciatie. Ce inseamna ca nu suntem in asociatie? Apartamenutl nostru intra in cadrul asociatie sau nu? Trebuie sa ne supunem hotararilor luate de asociatie?

Multumesc,
nestiutor.
Buna ziua,
as dori sa aflu mai multe despre ce autoritate poate avea asociatia de locatari?

In cele ce urmeaza am sa detailiez putin problema mea pentru a stii mai exact ce doresc:
In urma cu un an ne-am mutat (eu si sotul meu) intr-un bloc cu 4 etaje. Noi locuim la etajul 2. Cam tot de atata timp locatarii apartamentului de la etajult 3 ne cam terorizeaza cu galagia: le merge televizorul toata noaptea cu sunetul dat destul de tare plus toata ziua (8-23~24) copii lor fug prin casa.
Am mers si am adiscutat cu dansii in nenumarate randuri dar tot timpul ni s-a spus ca nu au ce face ca aceasta este situatia ("acesta e viata la bloc, daca nu va convine mutati-va la casa"), drept urmare in urma cu 2 saptamani sotul a apelat la ajutorul celor de la 112. Un echipaj al politie s-a deplasat pana la fata locului si totul s-a rezolvat, de atunci avem liniste si noi.
Problema e ca la ultima sedinta cu asociatia de locatari seful administratiei l-a luat pe sotul meul la rost de ce si-a permis sa sune la politie pentru ca sustine dansul: "aici noi face legea, daca veneai la mine cu probleme de acestea iti trageam si o palma, eu ascult tv-ul la ce ora vreau si la ce volum" plus a inceput cu amnintari de genu "am sa fac eu ceva si va fac sa plecati de aici", amenintari care s-au realizat in mai multe randuri de fata cu toti locatarii + si juristul asociatiei de locatari a inceput astfel de amenintari.
Intrebarea fireasca care se pune e: ca locatar si ca om in primul rand, daca exista o administratie de locatari, nu mai am drepturi pe care sa le pot apara?

O a doua problema tot legata de asociatia de locatari este urmatoarea:
In urma cu 1 luna am gasit mai multe greseli de calcul pe tabelul cu cheltuieli, mai exact daca se insumau apa+curent pe scarea+administratie totalul era mai mic decat cel scris in tabel. Am mers si am sesizat verbal seful administratiei iar in urmatoarea zi s-a pus tabelul corectat. De atunci de fiecare data cand ne intalnim cu administratorul, acesta incepe sa strige la noi: cum ne-am permis noi sa spunem ca calculele erau gresite, ca doar el este administrator si el are dreptate.
La aceasi adunare a asociatiei, de care am vorbit mai sus, am fost luati la rost de cei din asociatie presedinte+jurist) ca de ce ne bagam peste treburile administratorului ca dansul stie ce face.
Mie cel putin imi parea buz din partea lor, nu vad cu ce drept vin si sustin ca tabelul era corect cat timp (inca m-ai avem copia dupa tabelul vechi cu semnatura si stampila lor) se vede clar ca are erori.
Nu se poate lua nici o masura in acest sens? adica suntem satui sa ni se vorbeasca urat cu toate ca noi am avut dreptate, in fond si la urma urmei imi pare normal sa platesc doar cat e totalul consumului si sa nu fac "donatii".

Multumesc anticipat,
un locatar nestiutor si "terorizat" de asociatia de locatari.
Buna ziua,
am si eu o nelamurire "asociatie de locatari"="asociatie de proprietari"?

M-am mutat de un an intr-un bloc pe scara caruia se spune ca exista o asociatie de "locatari" (asa scrie pe stampila dansilor) dar am inteles ca au si ceva acte facute pe la primarie pt aceasta asociatie. Daca aceasta e asociatie de locatari atunci se mai supune legii 230/2007?
Pentru a fi membru al acestei asociatii (indiferent de care e) trebuie sa depun ceva cerere pe undeva sau sunt membru implicit o data cu cumpararea apartamentului?
In cazul in care nu sunt membru trebuie sa ma supun hotararilor loate de asociatie?

Multumesc anticitat,
un locatar nestiutor.