nestiutor a scris:
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns, din cate am citit in legile respective totul se refera la membrii ascoatiei de proprietari, noi nu am depus cerere pentru a fi in asciatie. Ce inseamna ca nu suntem in asociatie? Apartamenutl nostru intra in cadrul asociatie sau nu? Trebuie sa ne supunem hotararilor luate de asociatie?
Multumesc,.
nestiutor.
chiar daca nu sinteti inca asociatie de proprietari, va supuneti acelorasi legi. nu sint sigur, dar din cite-mi amintesc va fi obligatorie transformarea asociatiilor de locatari in asociatii de proprietari (acolo unde este cazul). inscrierea in asociatie, fie ea de locatari sau de proprietari, se face in baza unei simple cereri catre comitetul executiv, fara alte formalizati.
este obligatoriu sa va supuneti hotaririlor luate in AG sau comitetul executiv. daca dvs considerati ca una sau mai multe dintre hotariri sint ilegale sau vi se incalca anumite drepturi conferite de legislatia romaneasca, puteti actiona in judecata in termen de 45 de zile de la adoptarea ei/lor. totusi, ea/ele trebuiesc respectate si de dvs pina instanta va da dreptate.
daca va simtiti nedreptatit de calculul la intretinere, puteti face contestatie la acest calcul in 10 zile de la afisare, urmind a primi raspuns in 7 zile.