Masina mea este la mine și nu o conduce nimeni decât eu a fost prins cu mașina prietenei lui cu nr de PH care locuiește în București deci amândoi locuiesc în București eu locuiesc în Iași și el neavând permis a dat datele mele asta vreau sa știu dacă se anulează odată cu clasarea dosarului sau trebuie contestata eu am primit clasarea dar nu știu dacă este anulata și amenda
Bună ziua în data de 20 noiembrie eu fiind din Iași și fratele meu din București el a condus fără permis de conducere și sub influenta alcoolului el neavând permis la oprit politia pentru control și acesta a dat datele mele personale mi-a întocmit mie dosar penal, suspendare de permis și proces verbal cu 8 puncte de amenda pe 11 februarie am primit clasarea de la procuror și acum urmează sa îl cerceteze pe fratele meu am o singura întrebare dacă eu am primit clasarea la dosarul penal amenda contravențională a fost anulata de pe numele meu sau este în continuare? Eu nu am putut face contestație pana nu am primit clasarea la dosar ca să pot face dovada ca am fost nevinovat mulțumesc asta este întrebarea mea. Amenda contravențională rămâne pe mine sau a fost anulata o data cu clasarea dosarului?
Am o problema,cum pot proceda sa imi pot recastiga dreptul de a conduce?Eu sunt in din IAsi si locuiesc.Pe 13 am avut examen pentru C si cand am urcat in camion politistu mi sa adresat ca ce prezint dovada sau permisul am ramas blocat ca nu intelgeam ce se intampla,dupa mai multe telefoane date de domnul politist am aflat ca cineva din Bucuresti(fiind fratele meu) a fost prins beat la volan cu alcolemie de 0.83 si a dat numele meu,mi sa suspendat sau anulat permisul si proces verbal pe numele meu a fost dus la inml si luat probe tot pe numele meu.Nu inteleg cum se poate face o asemenea greseala.Cum pot proceda va rog ?Am facut plangere la politie la cei doi politisti care au fost pentru neglijenta in serviciu si mia zis sa astept.De fratemiu nu stiu unde sta si nu vrea sa se duca sa deea declaratie