avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra263

Activitate Alexandra263

Cum notific părintele nerezident de schimbarea domiciliului cu minorul în cazul custodiei comune?și cum pot proceda pentru a i cere acordul pentru transferul la alta școală?nu as vrea sa mai merg în instanță și părintele nerezident nu ne oferă niciun răspuns anunțat telefonic
Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna a copilului, acestuia stabilindui-se domiciliul la mama.acum vrem sa ne mutam în alt oraș la 90 km distanță, unde o sa locuim cu actualul partener.relatiile dintre el și copil sunt destul de bune și amândoi dorim sa îi oferim tot ce e mai bun posibil.impreuna urmează sa ne deschidem un magazin din economiile strânse.pana atunci nu avem un venit stabil,eu fiind și în șomaj. Deocamdată eu locuiesc la părinții mei la distanță de 30km de școală unde este înscris și facem naveta zilnic,ceea ce este destul de obositor și costisitor,plus ca nu îmi pot găsi un loc de munca pentru ca nu ar mai avea cine sa îl ducă și aducă de la școală. Și nici părinții mei nu ma pot ajuta în sensul acesta. Acum am anunțat tatăl copilului despre decizia de a ne muta și nu ne putem înțelege în niciun fel.el plateste doar pensia alimentară și evita sa își vadă copilul.copilul îl tot întreabă când o sa îl ia la el și el spune ca este ocupat.ma pot muta cu copilul fără acordul tatălui?îl pot înscrie la alta școală?tatăl vrea doar sa îmi pună bete în roate, sperând ca o sa ne fie greu fără el și ca o sa ne împăcam. Pot avea probleme dacă ne mutam?nu o sa ii restricționez dreptul de a-și vedea și auzi copilul ori de câte ori dorește sau măcar după programul stabilit. Mulțumesc
După divorț pot schimba domiciliul și scoala copilului?pot avea probleme dacă copilul locuiește la mine când de fapt are domiciliul stabilit la tatăl lui?copilul nu mai vrea sa se întoarcă acolo din cauza bunicului din partea tatălui, care îl agresează verbal de câte ori are ocazia.ba mai mult îl suna pe copil și ii vorbește urât despre mamă și ne amenință că vine cu poliția sa îl ia și îmi impune sa duc copilul la el.tatal copilului nu are nimic de spus în legătură cu comportamentul tatălui lui și pe deasupra este ii este impus sa facă orice ca să îmi facă rău .ma poate ajuta poliția?
În prima faza tatăl a cerut în instanță stabilirea domiciliului la el adică unde a locuit copilul de când s-a născut.eu fiind de acord deoarece locuiesc la părinții mei la distanță de 30km de scoala copilului.ulterior tatăl copilului a decis că nu este de competenta lui sa îngrijească un copil și ca ii este mai bine lângă mama.urmeaza sa ne înfățișam la divorț unde la fel am fost de acord cu stabilirea domiciliului la tata.acum copilul este la mine în permanență și ne deplasam zilnic către școală.ce pot face sa nu am probleme pana la prima înfățișare la tribunal?
Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui.ulterior a decis ca nu e de competenta lui sa se ocupe de copil și sa rămână la mama lui.mentionez ca nu sunt divorțați încă.mama copilului intenționează sa se mute în alt oraș cu copilul și uneori sa plece în mici vacanțe cu el pe teritoriul tarii.poate tatăl copilului sa interzică toate aceste lucruri?