avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna ...

Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna a copilului, acestuia stabilindui-se domiciliul la mama.acum vrem sa ne mutam în alt oraș la 90 km distanță, unde o sa locuim cu actualul partener.relatiile dintre el și copil sunt destul de bune și amândoi dorim sa îi oferim tot ce e mai bun posibil.impreuna urmează sa ne deschidem un magazin din economiile strânse.pana atunci nu avem un venit stabil,eu fiind și în șomaj. Deocamdată eu locuiesc la părinții mei la distanță de 30km de școală unde este înscris și facem naveta zilnic,ceea ce este destul de obositor și costisitor,plus ca nu îmi pot găsi un loc de munca pentru ca nu ar mai avea cine sa îl ducă și aducă de la școală. Și nici părinții mei nu ma pot ajuta în sensul acesta. Acum am anunțat tatăl copilului despre decizia de a ne muta și nu ne putem înțelege în niciun fel.el plateste doar pensia alimentară și evita sa își vadă copilul.copilul îl tot întreabă când o sa îl ia la el și el spune ca este ocupat.ma pot muta cu copilul fără acordul tatălui?îl pot înscrie la alta școală?tatăl vrea doar sa îmi pună bete în roate, sperând ca o sa ne fie greu fără el și ca o sa ne împăcam. Pot avea probleme dacă ne mutam?nu o sa ii restricționez dreptul de a-și vedea și auzi copilul ori de câte ori dorește sau măcar după programul stabilit. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 18:53, 25 Ianuarie 2022
Se solicita acordul tatălui pentru transferul școlar.
Este indicat sa formulați în instanta o cerere prin care judecătorul sa suplinească acordul tatălui pentru transferul școlar.
Puteți promova de asemenea și acțiune pentru a schimba domiciliul copilului in noua locație precum si modificarea programului de vizita.
Contactați un avocat și găsiți împreună cea mai buna soluție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui.ulterior a decis ... Alexandra263 Alexandra263 Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui.ulterior a decis ca nu e de competenta lui sa se ocupe de copil și sa rămână la mama lui.mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Lauralina Lauralina Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)