avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui.ulterior ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui.ulterior a decis ...

Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui.ulterior a decis ca nu e de competenta lui sa se ocupe de copil și sa rămână la mama lui.mentionez ca nu sunt divorțați încă.mama copilului intenționează sa se mute în alt oraș cu copilul și uneori sa plece în mici vacanțe cu el pe teritoriul tarii.poate tatăl copilului sa interzică toate aceste lucruri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:57, 17 Decembrie 2021
Daca parintii nu sunt divortati atunci mama nu se poate muta in alt oras cu copilul fara acordul tatalui deoarece acestia exercita in comun autoritatea parinteasca exclusiva iar toate aspectele referitoare la copil trebuie sa le ia impreuna.
Este necesar ca mama sa formuleze cerere de desfacere a casatoriei si sa solicite ca domiciliul copilului sa fie stabilit la aceasta in orasul in care intentioneaza sa se mute sau e deja mutata.
Daca existe motive temeinice, mama poate solicita sa exercite si singura autoiritatea parinteasca asupra copilului, in caz contrar, poate solicita doar suplinirea acordului tatalui pentru iesirile din tara cu copilul.
Contactati un avocat sa va lamuriti in concret ce aveti de facut si care este cea mai buna strategie.
Cine a stabilit ?
Copilul are stabilit domiciliul la tatăl lui
În prima faza tatăl a cerut în instanță stabilirea domiciliului la el adică unde a locuit copilul de când s-a născut.eu fiind de acord deoarece locuiesc la părinții mei la distanță de 30km de scoala copilului.ulterior tatăl copilului a decis că nu este de competenta lui sa îngrijească un copil și ca ii este mai bine lângă mama.urmeaza sa ne înfățișam la divorț unde la fel am fost de acord cu stabilirea domiciliului la tata.acum copilul este la mine în permanență și ne deplasam zilnic către școală.ce pot face sa nu am probleme pana la prima înfățișare la tribunal?
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
Alexandra263, utilizator
După divorț pot schimba domiciliul și scoala copilului?pot avea probleme dacă copilul locuiește la mine când de fapt are domiciliul stabilit la tatăl lui?copilul nu mai vrea sa se întoarcă acolo din cauza bunicului din partea tatălui, care îl agresează verbal de câte ori are ocazia.ba mai mult îl suna pe copil și ii vorbește urât despre mamă și ne amenință că vine cu poliția sa îl ia și îmi impune sa duc copilul la el.tatal copilului nu are nimic de spus în legătură cu comportamentul tatălui lui și pe deasupra este ii este impus sa facă orice ca să îmi facă rău .ma poate ajuta poliția?
doamna, la divort cereti ca cel mic sa aiba locuinta la dvs acolo unde veti locui.
Veti spune la instanta ca de cand s-a stabilit locuinta la tata, vi l-a pasat ca nu se descurca sa aiba grija de el
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna ... Alexandra263 Alexandra263 Bună ziua!în urma divorțului s-a stabilit și custodia comuna a copilului, acestuia stabilindui-se domiciliul la mama.acum vrem sa ne mutam în alt oraș la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor la domiciliul mamei simonaafr simonaafr Divortul are loc in luna aprilie.Instanta atribuie ambelor părţi, exerciţiul autorităţii părinteşti în favoarea minorului . Stabileşte la mama ... (vezi toată discuția)