avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate doareu19

Activitate doareu19

gi-jane2 a scris:

De ce ati fi voi mostenitorii strabunicii si nu bunica?

deoarece ea si-a pierdut dreptul la apartment intr-un proces din trecut, pentru ca a neglijat-o pe strabunica (nu a vizitat-o cand ea avea 95+ ani , avea nevoie de ajutor si era foarte bolnava)
Buna, strabunica mea a murit acum 1 luna, apartmentul in care locuia ea ar trebui sa imi revina mie si fratelui meu. Problema este ca initial, ar fi trebuit sa ii revina bunicii mele iar ea in schimb sa aiba grija de strabunica mea. Nu a avut grija, strabunica mea a dat-o in judecata si a castigat, acum apartmentul imi revine mie 50% si fratelui meu 50% in mostenire( inainte, apartmentul era al bunicii mele ca proprietate, in schimbul faptului ca o va ingriji pe strabunica mea, adica "uzufruct")

Curand va trebui cu totii sa fim chemati la judecata sa semnam ca suntem de acord cu mostenirea.. Credeti ca va fi si bunica mea chemata sa semneze, si daca da, credeti ca are vreo sansa sa conteste si sa castige procesul(luand in considerare ca deja a pierdut prin tribunal dreptul la apartment) Multumesc anticipat

Nu mi-am creat inca PFA sau SRL, platesc doar impozitul pe venit din activitati independente.
SM LEGAL CONSSULT a scris:

Functionati in Romania ca PFA sau SRL? Daca plecati in Serbia si prestati aceleasi servicii in mediul online ca PFA sau SRL, atunci e suficient sa declarati doar in Romania veniturile. Rolul fiscal e un numar care este dat de organele fiscale fiecarei persoane care plateste impozite si taxe in Romania. Il puteti afla de pe chitanta de plata a taxelor sau pe notificarile de plata emise de autoritati si va sunt destinate

Care este rolul fiscal? Mentionez ca eu fac activitati de tip videochat. Multumesc!
SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca nu sunteti angajata si legislatia din Serbia nu va obliga, platiti doar impozitul pe venit din activitati independente in tara unde aveti rolul fiscal.

Daca plec in Serbia pe perioada nedeterminata, iar eu nu sunt angajata dar platesc impozit pe venit din activitati individuale, va trebui sa platesc impozitul si in Serbia si in Romania anul viitor?Multumesc