avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, strabunica mea a murit acum 1 luna, apartmentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, strabunica mea a murit acum 1 luna, apartmentul in care ...

Buna, strabunica mea a murit acum 1 luna, apartmentul in care locuia ea ar trebui sa imi revina mie si fratelui meu. Problema este ca initial, ar fi trebuit sa ii revina bunicii mele iar ea in schimb sa aiba grija de strabunica mea. Nu a avut grija, strabunica mea a dat-o in judecata si a castigat, acum apartmentul imi revine mie 50% si fratelui meu 50% in mostenire( inainte, apartmentul era al bunicii mele ca proprietate, in schimbul faptului ca o va ingriji pe strabunica mea, adica "uzufruct")

Curand va trebui cu totii sa fim chemati la judecata sa semnam ca suntem de acord cu mostenirea.. Credeti ca va fi si bunica mea chemata sa semneze, si daca da, credeti ca are vreo sansa sa conteste si sa castige procesul(luand in considerare ca deja a pierdut prin tribunal dreptul la apartment) Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2022
doareu19, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:23, 17 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ati fi voi mostenitorii strabunicii si nu bunica?

gi-jane2 a scris:

deoarece ea si-a pierdut dreptul la apartment intr-un proces din trecut, pentru ca a neglijat-o pe strabunica (nu a vizitat-o cand ea avea 95+ ani , avea nevoie de ajutor si era foarte bolnava)
n-as prea crede ca si-a pierdut calitatea de mostenitor legal; bunica e fiica strabunicii? dati mai multe detalii ca nu se intelege mare lucru; treaba cu uzufructul nu pare foarte corect exprimata/inteleasa si nici cea cu semnatul ca sunteti d-acord cu mostenirea; nu exista asa ceva la instanta

doareu19 a scris:

gi-jane2 a scris:

deoarece ea si-a pierdut dreptul la apartment intr-un proces din trecut, pentru ca a neglijat-o pe strabunica (nu a vizitat-o cand ea avea 95+ ani , avea nevoie de ajutor si era foarte bolnava)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce a priedut, a fost calitatea de proprietar, desfiintanu-se acel contract, de accea a reintrat casa in patrimoniul bunicii. Acum ca a decedat, mama mosteneste tot ce a avut bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs- partaj succesoral MOCANU OANA MOCANU OANA Buna ziua, am nevoie de un pic de ajutor , ca sa imi puteti raspune voi spune de la inceput povestea ca sa se inteleaga. Strabunicul meu a murit in 1992 si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea monalisa2 monalisa2 Buna seara, Am si eu o problema spinoasa, sper din suflet sa-mi dea cineva un sfat...Este legata de mostenirea mamei mele. Istoria incepe acum 15 ani cand a ... (vezi toată discuția)
Actul de proprietate, mostenire, uzucapiune MarianStanciu MarianStanciu In 1935 strabunicii mei s-au casatorit. Bunica mea a fost infiata de strabunicii mei la varsta de 4 ani. Ea fiind unica lor mostenitoare. In 1932, ... (vezi toată discuția)