avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plec in Serbia pe perioada nedeterminata.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plec in Serbia pe perioada nedeterminata.

Daca plec in Serbia pe perioada nedeterminata, iar eu nu sunt angajata dar platesc impozit pe venit din activitati individuale, va trebui sa platesc impozitul si in Serbia si in Romania anul viitor?Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 16:00, 21 Ianuarie 2022
Daca nu sunteti angajata si legislatia din Serbia nu va obliga, platiti doar impozitul pe venit din activitati independente in tara unde aveti rolul fiscal.
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Care este rolul fiscal? Mentionez ca eu fac activitati de tip videochat. Multumesc!
SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca nu sunteti angajata si legislatia din Serbia nu va obliga, platiti doar impozitul pe venit din activitati independente in tara unde aveti rolul fiscal.

doareu19, utilizator
Functionati in Romania ca PFA sau SRL? Daca plecati in Serbia si prestati aceleasi servicii in mediul online ca PFA sau SRL, atunci e suficient sa declarati doar in Romania veniturile. Rolul fiscal e un numar care este dat de organele fiscale fiecarei persoane care plateste impozite si taxe in Romania. Il puteti afla de pe chitanta de plata a taxelor sau pe notificarile de plata emise de autoritati si va sunt destinate
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

Nu mi-am creat inca PFA sau SRL, platesc doar impozitul pe venit din activitati independente.
SM LEGAL CONSSULT a scris:

Functionati in Romania ca PFA sau SRL? Daca plecati in Serbia si prestati aceleasi servicii in mediul online ca PFA sau SRL, atunci e suficient sa declarati doar in Romania veniturile. Rolul fiscal e un numar care este dat de organele fiscale fiecarei persoane care plateste impozite si taxe in Romania. Il puteti afla de pe chitanta de plata a taxelor sau pe notificarile de plata emise de autoritati si va sunt destinate

Ar trebui sa functionati ca un PFA sau SRL pentru aceste activitati ca sa nu aveti surprize vreodata. In caz ca va decideti ne puteti contacta la nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cea mai potrivita forma juridica? leonnna leonnna Buna seara. Sub ce forma juridica ar fi cel mai bine sa activez pt videochat pt a fi acoperita legal in privinta taxelor si impozitelor, dar nici sa platez ... (vezi toată discuția)
Sfaturi infiintare firma IuliaBoangher IuliaBoangher Buna ziua, In cazul unei persoane somere de peste 45 ani care doreste sa desfasoare o activitate pe cont propriu, cum ar fi mai bine sa se inregistreze din ... (vezi toată discuția)
Schimbare din p.f.a nicoletavlaicu nicoletavlaicu cum pot sa devin srl din p.f.a. si care sunt avantajele si dezavantajele mai pot deveni p.f.a. dupa srl? sunt prestator de servicii cu un salon de ... (vezi toată discuția)