Bună ziua.Vă rog frumos să-mi lămuriți următoarea situație, dacă se poate:
Tatăl meu a decedat.Eu am calitatea de fiu din prima căsătorie.Din a doua căsătorie a rezultat un fiu.Soția defunctului moștenește 50% dintr-un apartament pentru că este trecută ca proprietar,împreună cu defunctul, al acestui bun.Restul de 50% din apartament se împarte între mine,dumneaei și celălalt fiu.
Am înțeles de la notarul care mi-a prezentat situația, că dumneai nu ar avea bani să-mi plătească o sultă, pentru a dobândi proprietatea deplină,iar eu rămân doar cu acea cotă-parte din apartament fără a mă folosi de fructele acestei cote.
Acum,eu refuz această situație.Cum pot proceda pentru a putea dobândi drepturile mele legale?
Vă mulțumesc.Multă sănătate.
Alex-U
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pot trece cu vederea faptul că s-a trecut peste votul necesar,însă deficiențele tehnice sunt inacceptabile.Deschid ușa la lift și sunt nevoit să merg prin întuneric preț de câțiva pași.Deschid ușa apartamentului și lumina nu se aprinde decât în momentul în care mă apropii sau trec de senzor. În numele economiei refuz să trăiesc în condiții de haiducie.Aveam de plătit 7,47 lei/persoană pentru energia electrică când erau becuri.Și nu erau toate economice.
S-au achiziționat senzori de calitate slabă,având sensibilitate redusă la mișcare.Ca și preț costă 170 de lei/bucata+manopera.Cum vi se pare acest preț domnule florinm. ?
Alex-U
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor si pentru acuratetea lor.Sunt placut surprins sa aflu ca exista oameni in tara asta care isi ajuta semenii si ii ajuta sa isi cunoasca indatoririle precum si drepturile.Va salut respectuos si va urez multa sanatate tuturor.
Alex-U
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Hotărârea este nulă de drept pentru că nu au fost consultați locatarii.Cum procedez pentru a se reveni la starea inițială de iluminare(cu becuri) ?
Întocmesc o listă cu proprietarii care doresc acest lucru și o supun atenției administratorului care este obligat,din punct de vedere legal dacă se crează majoritatea de 2/3, să implementeze această hotărâre?
De curand s-au montat senzori de miscare pentru iluminatul pe casa scarii.Hotararea s-a luat fara a fi aprobata de 2/3 din membrii Adunarii Generale.Cum pot proceda pentru a anula aceasta hotarare si a reveni la iluminatul cu becuri?
Doresc sa precizez ca sensibilitatea de detectie a acestora este indoielnica (stau langa el ,ba se aprinde,ba nu) , iar pretul de persoana estimativ pentru perioada cand erau montate becuri (dintre care economice) era de 7 lei. Scara blocului nu beneficiaza de iluminat natural si e bezna.Imi doresc sa revoc hotararea si sa se revina la iluminatul cu becuri.Va rog sa ma ajutati.Sunt persoane in varsta si copii care nu merita sa aiba parte de acest tratament.Multumiri.