avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate victorjitareanu

Activitate victorjitareanu

Nu sunt sigur daca pot intra in legalitate, statutul terenului proprietate este " spatiu verde ". Mi se spune de acolo ca nu pot fi nici parte dintr-un PUZ, cu alti vecini, avand deja casa construita. Credeti ca pot intra in legalitate fara PUZ? In jurul meu sunt cateva case construite ( legal, cu Autorizatie ).
Multumesc
Buna ziua, am o casa construita fara autorizatie de constructie ( teren proprietate ), situata intr-o zona in care pamantul este calificat drept "Spatiu Verde". Am depus, impreuna cu 8 vecini ( care nu au constructii pe parcele) o cerere de PUZ la Primarie. Acolo s-a aprobat Avizul de Oportunitate in Ianuarie 2024 pentru acest demers dar la Arhitectul Sef mi se spune acum ca nu pot fi parte din acest PUZ daca am o constructie ilegala acolo. Vreau sa va intreb daca este intemeiata respingerea iar daca da, cum as putea intra in legalitate ( cu PUZ sau fara ). Multumesc.
Eu am o intrebare similara. Daca am lucrat 1 an la un angajator si astazi am incheiat contractul cu el si m-am mutat la alt angajator a doua zi, iar dupa alte 2 zile am intrat in Concediu Medical, cine imi plateste Concediul Medical?
Sunt discutii acum ca nu noul angajator trebuie sa mi-l plateasca.
Va rog, cu respect, sa ma lamuriti.
Buna ziua tuturor!
Se poate cumpara un apartament, casatorit fiind, de catre unul din soti, fara sa vina si celalalt la semnat?
Stiu ca inainte se putea, se scria in contractul de VC cum ca cel care cumpara e casatorit cu ...etc

Multumesc mult.
Interesant, asadar Notarul poate adauga in contractul de Vanzare-Cumparare informatia legata de sursa banilor ( donatie din partea mamei ) si asa imobilul cumparat va fi numai al ei, in cazul, nefericit, de altfel, al unui divort.
Totul este spre a realiza un echilibru legat de bunurile comune, mai ales ca sotul tot trambiteaza ca apartamentul in care stau e de la maica-sa ;-))).
Articolul 340 este clar, avand efect in cazul in care Notarul va specifica in Contractul de Vanz Cumparare ce ati spus.
Multumesc mult
Tot ce se va cumpara, casatoriti fiind, va fi bun comun
El are apartamentul venit de la maica-sa, prin partaj/succesiune
El are, ea nu are, ar vrea sa cumpere, dar ce va cumpara va deveni bun comun. Dati-mi o solutie ca apartamentul cumparat de ea sa fie numai al ei, desi e casatorita cu el
Tocmai aici este speta, cum se poate pune in evidenta cumpararea unui nou apartament, de catre ea, casatorita fiind, asa incat sa nu ramana el cu apartamentul de la ma-sa ( care va fi al lui si in cazul unui divort, ca bun imobil obtinut de la parinte ) si sa primeasca si jumatate din apartamentul ei, in cazul unui divort.
Totul este OK acum, nu se pune problema unui divort, problema este pentru viitor...lumea se mai schimba si sotii trebuie sa fie egali in drepturi, orice situatie s-ar ivi...