avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Olcootza

Activitate Olcootza

Mulțumesc mult, dar caut o informație care să specifice că e luată în considerare și munca în străinătate.

Cornel Vasile a scris:

Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare...art 10 alin.7 din Legea nr.153/2017.

Bugetar. CJRAE, deci învățământ.

Cornel Vasile a scris:

Secretariat unde, bugetar sau privat angajatorul?

Bună ziua! Dacă am lucrat legal 5 ani în UK (2015-2020) și am adeverințe care să ateste acest lucru, se calculează aceşti ani la treapta de salarizare în Ro? Am de asemenea si 4 contracte pe vas de croazieră. Acestea se calculează? Mi s-a spus la secretariat că doar la vechimea în muncă se adaugă, adică va conta la vârsta pensionării, dar nu si la treapta de salarizare. Ştie cineva cadrul legal?
Bună seara! Ştie cineva dacă se adaugă la vechime in Ro (la salarizare, nu la pensie), experiența profesională din UK, dinainte de Brexit? Mulțumesc anticipat!
Nu am idee, de aceea intreb. Sper sa stie cineva cu exactitate care e procedura.

latka a scris:

Sunt firme (din Romania) ce recupereaza de ani buni amenzi date in tot spatiul UE. Credeti ca guvernul britanic nu poate apela la asa ceva ?!?

Bună ziua! Ce poate face o persoană care a primit beneficii din UK de la inceputul pandemiei, dar s-a descoperit ca era in România? Acum i se cer toti banii inapoi, peste 20,000£. Poate recupera statul britanic banii, daca persoana este stabilita definitiv in Romania? Vă mulțumesc!