avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate andreeacarjaliu

Activitate andreeacarjaliu

Buna ziua! Sotul meu are o sentinta cf careia pedeapsa se excecuta sub supraveghere pe un termen de 2 ani. A avut niste obligatii: plata daune, munca in folosul comunitatii etc.
Consilierul de probatiune i-a zis sa indeplineasca toate aceste termene cam cu 3 luni inainte de ajungerea la termenul de 2 ani. Nu a reusit acest lucru drept pt care a primit de la instanta cerere de revocare a anularii pedepsei (termenul dat de instanta este fix cu o zi inainte de expirarea termenului de supraveghere pe care il are cf hotararii.
Intrebarea este daca are totul finalizat inainte de termenul din hotararea judecatoareasca ( dar nu la cel dat de consilier) mai exista sansa ca sa ii fie revocata sentinta de executare sub supraveghere?

Va multumesc din suflet! O sapatamana minunata!
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Deocamdată nu îl afectează, doar ca o sa plătească mai mult acum.

Multumesc! Am inteles! Avand in vedere ca nu a facut asta din (pura necunostiinta de cauza) il poate afecta cumva din moment ce are o pedeaspsa cu inchisoarea sub supraveghere?
A se intelege ca vrea sa platasca dar nu a stiut cum si unde.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dupa ramanerea definitiva a hotararii, trebuia sa depuneti diligente sa achitati daunele.

Buna ziua! Sotul meu in urma unui proces penal trebuie sa plateasca daune morale + sa respecte anumite masuri de supraveghere. Decizia a fost data in luna decembrie in tot acest timp a sunat la serviciul de probatiune gandindu-ne ca tot la dansii se regasesc si detaiile pt plata daunelor , insa raspunsul a fost ca sunt in urma cu dosarele si mai dureaza pana ajunge la al lui . Vineri 3 februarie, verificand portalul am observat ca partile civile au facut proces si li s-a incuviintat executarea silita. Intrebarea mea este: este normal sa faca asta , avand in vedere ca noi nu am avut pana in momentul de fata detaliile de plata? Am gresit noi cu ceva? Sau este o procedura standard? Multumesc anticipat!