Am nevoie de sfatuire in urmatoarea situatie:
Am un apartament in vanzare iar cumparatorul e un baiat care ofera 30% economii din contul mamei sale iar restul de bani tocmai ii solicita de la banca... In teorie, totul ok doar ca discutand cu cei trei(cumparator+notar+agent imobiliar), nu prea mi-a placut seriozitatea lor...propunand ceva de genul: ca baiatul sa-mi transfere acele economii, ca abia mai tarziu cand se aproba ipoteca sa mi se transfere restul de bani..mentionez ca pana la aceasta discutie , urmata de una avuta la banca, ei deja au dat 2000 euro arvuna unei rude pe care am lasat-o sa prezinte doar casa(eu fiind inafara tarii) si fara sa ia legatura cu mine(proprietara), nici ...mi s-a parut dubios si m-am prezentat imediat, sa ma ocup personal de tot...práctic, au inceput sa-i ceara rudei tot felul de acte iar mie doar o procura pe numele agentului, ca sa se ocupe el de tot, in numele meu...cum vi se pare aceasta situatie ?
Daca imi cumpar o proprietate in Spania, si nu mai am nici o alta proprietate nicaieri si fix imi expira buletinul(buletin romanesc).. dar Inca am nationalitate romana- cum fac sa imi reinnoiesc actul de identitate?
Buna ziua, am si eu o intrebare delicada: eu detin un apartament si mi s-a furat un exemplar al contractului de vanzare-cumparare (stiu de catre cine si ce intentii are) - intrebarea este: ce masuri de protectie ar trebui sa iau sau daca hotului contractului chiar ii foloseste la ceva acel exemplar?