avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament fara proprietar prezent si fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament fara proprietar prezent si fara nici un fel de imputernicire

Am nevoie de sfatuire in urmatoarea situatie:
Am un apartament in vanzare iar cumparatorul e un baiat care ofera 30% economii din contul mamei sale iar restul de bani tocmai ii solicita de la banca... In teorie, totul ok doar ca discutand cu cei trei(cumparator+notar+agent imobiliar), nu prea mi-a placut seriozitatea lor...propunand ceva de genul: ca baiatul sa-mi transfere acele economii, ca abia mai tarziu cand se aproba ipoteca sa mi se transfere restul de bani..mentionez ca pana la aceasta discutie , urmata de una avuta la banca, ei deja au dat 2000 euro arvuna unei rude pe care am lasat-o sa prezinte doar casa(eu fiind inafara tarii) si fara sa ia legatura cu mine(proprietara), nici ...mi s-a parut dubios si m-am prezentat imediat, sa ma ocup personal de tot...práctic, au inceput sa-i ceara rudei tot felul de acte iar mie doar o procura pe numele agentului, ca sa se ocupe el de tot, in numele meu...cum vi se pare aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Mónica Santa , utilizator 22:06, 8 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am înțeles mare lucru din cele expuse de dvs, dar cam asa funcționează lucrurile când cumpărătorul achiziționează prin credit.
Se incheie un antecontract, in baza caruia cumpărătorul achita un avans din sursele proprii. Între timp se analizează dosarul și dacă este aprobat, se încheie contractul de vânzare, urmând ca dvs sa primiți restul de bani, direct de la banca, intr-un interval de aproximativ 1-4 zile.
Întrebarea e ce ați cautat la agent? Puteți găsi cumpărător și singura.
Împuterniciți pe cineva apropiat sa va vândă imobilul și persoana respectiva sa se ocupe de tot. Sau luați-vă dvs un răgaz și veniți personal în tara.
Actele respective au fost cerute cel mai probabil de cei de la banca. Vor sa știe dacă actele de proprietate sunt în regula și care e situația imobilului, în cadrul analizei cererii de credit.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
raluk0207, utilizator
Eu nu cautam agent, cumparatorul a venit insotit de el

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, am avut intentia sa achizitionez un apartament ... dorycayo dorycayo Buna dimineata, Am avut intentia sa achizitionez un apartament cu credit ipotecar, Am achitat un avans vanzatorului printr-o promisiune de vanzare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Anvans cumparare imobil Tenrom Tenrom buna ziua! vreau sa cumpar un ap.in valoare de 40mii euro, prin credit ipotecar. am o parte din bani,iar restul fac imprumut de la banca prin acest ... (vezi toată discuția)