avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata, Am avut intentia sa achizitionez un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata, Am avut intentia sa achizitionez un apartament ...

Buna dimineata,
Am avut intentia sa achizitionez un apartament cu credit ipotecar,
Am achitat un avans vanzatorului printr-o promisiune de vanzare cumparare,dar banca nu mi a aprobat creditul,
acum vanzatorul nu vrea sa imi innapoieze avansul, pentru ca in promisiune scria ca daca nu mai doresc sa il cumpar pierd banii, dar eu doresc sa il cumpar dar nu am banii necesari decat cu creditul acordat de banca si banca nu vrea sa mi acorde credit datorita Covid
Aveti idee daca il dau in judecata pe respectivul vanzator pot sa mi recuperez avansul eu cred ca nu a fost vina mea ca banca nu a acordat creditul.
Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: dorycayo , utilizator 14:10, 1 Octombrie 2020
Daca promisiunea de vanzare nu prevede o clauza conform careia in cazul in care nu se aproba creditul vanzatorul va inapoiaza avansul, sunt slabe sanse sa il recuperati, cu atat mai mult cu cat neacordarea creditului este imputabila dvs (spre exemplu daca nu inregistrati venituri suficient de mari) si nu caracteristicilor imobilului.
Pentru retinerea arvunei este necesar ca partea care a dat arvuna sa nu fi executat obligatia fara justificare.
Cu toate acestea, in cazul in care contractul a incetat din cauze ce nu atrag raspunderea partii arvuna trebuie restituita.
Am facut o promisiune de vanzare in fata agentului imobiliar neinregistrata la notar, in care era stipulat ca daca eu nu mai doresc sa cumpar pierd banii,
Dar banca a hotarat sa nu mi mai ofere creditul din motive subiective,salariul il am destul de bun,lucrez in strainatate cu contract pe perioada nederteminata,banca a hotarat sa nu mi dea creditul datorita Covid.
Dar problema este ca nu puteam duce actele la banca ca sa faca evaluarea fara sa dau un avans vanzatorului.
Da inteleg ca slabe sanse sa mi recuperez banii,pentru ca nu am stipulat in acea hartie care cred ca nu are nici o valoare ca ci nu este autentificata, sa mi se returneze avansul in caz ca nu primesc creditul, asta este mai luam si teapa, si legea este doar pentru tepari,
Pentru oamenii buni există Dumnezeu care are grija sa le ia pe alta parte inzecit!!

Sanatate si numai bine !
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract si avans prima casa Finzi Finzi Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament prin programul Prima Casa. Am primit preaprobarea financiara, juridica, am trecut de evaluare, acum sunt la ... (vezi toată discuția)
Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)