Vă rog să mă scuzați că sunt așa de insistent, dar legile astea cu pământul sunt cam încurcate, deci dați-mi voie să vă explic cum avem noi și apoi răspunsul dumneavoastră, sper să fie pe înțelesul meu. Pe titlul comun de 3,88 hectare, sunt trecuți: tata care este decedat, un alt unchi decedat, soția(decedată) a altui unchi decedat, și două mătuși care sunt în viață(în total 5). Fiecăruia le revin câte 77,5 ari, însă verișorii moștenitori nu sunt de acord, așa cum v-am spus, să-mi dea hârtiile necesare dezbaterii moștenirii și nici nu vor să vină din țară sau din străinătate, și nu voi reuși să-mi fac acte la casă, care este construită pe suprafața de 9 ari din titlul comun. În această situație, care este calea pe care trebuie să o urmez? Mulțumesc mult, cu respect, prof. Buța.
De pe tata(care este trecut pe titlul comun și este decedat), mie, fratelui meu și mamei ne revin din totalul de 3,88 hectare, suprafața de 77 de ari, noi doar pe acesta facem succesiunea așa cum am înțeles din ce mi-ați răspuns dumneavoastră și fără ca rudele să participe la aceasta, și noi nu vom depinde de actele și răspunsurile lor. Vă rog să-mi spuneți și ce acte sunt necesare deschiderii succesiunii. Mulțumesc foarte mult!
Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține unui titlu de proprietate comun (5 persoane, printre care și tatăl meu care a decedat). Am vrut să dezbat moștenirea, însă multe din rudele mele nu vor să-mi dea actele necesare(e vorba de completarea Anexei 24), iar mulți nu vor să audă de așa ceva, căci sunt în străinătate. Pe mine mă interesează doar pământul unde am casa (9 ari), dați-mi o altă variantă legală prin care pot deveni proprietar a acestei suprafețe, ca să-mi pot face acte.
Pe Titlu sunt trecuți: tata-decedat, unchi-decedat, cele două mătuși -care sunt în viață( toți 4 au fost frați și surori), și o mătușă -decedată (care a fost de fapt soția altui unchi-decedat, care a avut Titlu separat, și este trecută ea pe titlul comun).
Singurul lucru pe care nu l-am înțeles bine ,este răspunsul la întrebarea privitoare la faptul că dacă pot fi împuternicit de către cei doi(care traiesc) trecuți pe Titlul comun, pentru ai reprezenta la succesiune, deoarece ei vor să renunțe la moștenire în favoarea mea.Multumesc din suflet și va rog să mă scuzați dacă am insistat asupra unor lucruri pe care nu le știam.
Ceilalți doi care sunt în viață, mă pot împuternici pentru ai reprezenta la succesiune? Pentru ceilalți doi decedați, care au totuși Titlu de proprietate pe o altă suprafață de teren primită de la bunici, mai inainte, moștenitorii lor(verișorii mei), trebuie mai întâi să-și rezolve moștenirea de pe titlul lor, că să poată participa la această succesiune? Mulțumesc din inimă, cu respect, prof. Buta.
Mulțumesc mult, după ce toți am scos Anexa 24, care sunt pașii de urmat?
Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie pentru a dezbate succesiunea. Cine mai poate solicita această anexă din ceilalți moștenitori, doar a celor decedați? Mulțumesc mult.