avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține ...

Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține unui titlu de proprietate comun (5 persoane, printre care și tatăl meu care a decedat). Am vrut să dezbat moștenirea, însă multe din rudele mele nu vor să-mi dea actele necesare(e vorba de completarea Anexei 24), iar mulți nu vor să audă de așa ceva, căci sunt în străinătate. Pe mine mă interesează doar pământul unde am casa (9 ari), dați-mi o altă variantă legală prin care pot deveni proprietar a acestei suprafețe, ca să-mi pot face acte.
Cel mai recent răspuns: Buța Nelu , utilizator 12:56, 8 Iulie 2022
Va trebui sa deschideti succesiunea in instanta si in acelasi timp sau dupa, sa faceti si un partaj prin care sa solicitati atribuirea celor 9 ari. Depinde de ce si cat si cum detinea tata prin titlu. Dupa tata, insa daca dezbateti mostenirea, celelalte rude nu au ce cauta; doar dvs. si fratii daca mai aveti si mama daca mai traieste. restul neamurilor, chiar daca sunt pe titlu, nu au ce cauta la succesiune. Dupa ce dezbateti succesiunea care va include cota detinuta de tata pe titlu (o cota ideala, neidentificata cadastral, presupun) puteti cere partajul de care spuneam.
De pe tata(care este trecut pe titlul comun și este decedat), mie, fratelui meu și mamei ne revin din totalul de 3,88 hectare, suprafața de 77 de ari, noi doar pe acesta facem succesiunea așa cum am înțeles din ce mi-ați răspuns dumneavoastră și fără ca rudele să participe la aceasta, și noi nu vom depinde de actele și răspunsurile lor. Vă rog să-mi spuneți și ce acte sunt necesare deschiderii succesiunii. Mulțumesc foarte mult!
Nu e asa de simplu decat daca cele 3,88 ha sunt trecute pe titlu individual, ca apartinand tatalui, ceea ce nu cred. Succesiunea o puteti face fara ei dar ca sa identificati si delimitati ceea ce vi se cuvine, trb facut cadastru, intabulare (daca nu le aveti) si apoi partaj cu restul persoanelor din titlu. Iar daca dintre aceste persoane, unele au decedat, mostenitorii lor va trebui sa faca succesiune si apoi sa va judecati cu ei pt partaj.
Pentru succesiune sunt necesare acte de stare civila si acte de proprietate cu privire la bunurile tatalui, inclusiv bunurile comune cu mama
Vă rog să mă scuzați că sunt așa de insistent, dar legile astea cu pământul sunt cam încurcate, deci dați-mi voie să vă explic cum avem noi și apoi răspunsul dumneavoastră, sper să fie pe înțelesul meu. Pe titlul comun de 3,88 hectare, sunt trecuți: tata care este decedat, un alt unchi decedat, soția(decedată) a altui unchi decedat, și două mătuși care sunt în viață(în total 5). Fiecăruia le revin câte 77,5 ari, însă verișorii moștenitori nu sunt de acord, așa cum v-am spus, să-mi dea hârtiile necesare dezbaterii moștenirii și nici nu vor să vină din țară sau din străinătate, și nu voi reuși să-mi fac acte la casă, care este construită pe suprafața de 9 ari din titlul comun. În această situație, care este calea pe care trebuie să o urmez? Mulțumesc mult, cu respect, prof. Buța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune toate aspectele dorina58 dorina58 Bine v-am regasit. Asi dorin sa aflu urmatoarele informati: 1. Ambii parinti au decedat, mama in 1996 iar tata pe 23 ian.2011. Suntem 2 copii, sora mea ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Mostenire pe titlu de proprietate comun camiducai camiducai Parintii mei sunt ambii decedati de 10 si respectiv 17 ani. Eu nu am facut nimic legat de mostenire dupa moartea lor .Unul dintre titlurile de proprietate pe ... (vezi toată discuția)