avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune toate aspectele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune toate aspectele

Bine v-am regasit. Asi dorin sa aflu urmatoarele informati:
1. Ambii parinti au decedat, mama in 1996 iar tata pe 23 ian.2011. Suntem 2 copii, sora mea doreste sa facem succesiunea inainte de implinirea celor 6 luni de la decesul tatalui, mergand pe ideea ca s-ar platii mai putin. Intrebarea mea este : care sunt costurile de toate felurile pentru perioada de pana in 6 luni si care sunt cele de pana la 1 sau 2 cand avem niste scutiri?
2. Succesiunea dupa mama trebuie facuta tot probabil tot acum. In masa sa sccesorala va intra probabil numai pamantul mostenit de la parinti.Problema este
ca pe titlul de proprietate se mai afla un unchi, cum se iese din indiviziune?
3. Casa parinteasca, in care locuiesc si am investit ff multi bani, munca, nervi , intra in masa sucesorala numia dupa tata, in conditiile in care avem o hotarirea judecatoreasca definitvia si irevocabila de uzucapiune mare este obtinuta in anul 2003? Sau intra si in masa succesorala si dupa mama?
4. Sora mea vrea sa umble si sa obtina o suprafata mai mare de teren agricol de cat cel trecut acum pe titlu, avand informatia ca in realitatea mama noastra avea dreptul la mai mult teren, cum se va proceda in acest sens se va face daca obtine acele hectare de teren , se va face din nou o succesiune?
5, Pe ce perioada de timp se poate desfasura o succesiune dupa deschirea ei?
In afara de aceste probleme, mi-ar fi de folos orice informatie la acest subiect.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dorina58 , utilizator 11:46, 24 Iunie 2011
1.Nu exista scutiri la notariat .Ideea este sa dezbateti succesiunea pana la 2 ani pt a nu plati impozit la stat.
Pentru succesiunea mamei, veti plati pe langa taxele notariale si 1% din val masei partajabile- impozit la stat.
2.tot la notariat iesiti din indiviziune.
3.daca uzucapiunea este facuta in numele tatalui, intra in masa partajabila de pe urma tatalui.
4.supliment la certificatul de mostenitor
5.cateva saptamani.
Uzucapiunea este facuta , in afara tatalui care am considerat ca este principalul beneficiar, si in numele nostru a copiilor ca mostenitori ai mamei. Deci pe hotarare aparem toti 3 :tata (decedat acum) sora mea si cu mine.
In ce priveste indiviziunea pentru pamantul mostenire de la mama, se face in localitatea unde se afla terenul si fratele mamei, sau se face unde ne aflam noi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? danieal danieal va supun atentiei urmatoarea situatie in care se afla mama mea:tatal decedat 1987, se emite titul proprietate pentru teren extravilan legea 18 ,avand inscrisi ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)