avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune?

va supun atentiei urmatoarea situatie in care se afla mama mea:tatal decedat 1987, se emite titul proprietate pentru teren extravilan legea 18 ,avand inscrisi ca mostenitori pe mama si sora,si un alt titlu pe teren intravilan si casa, in 1997 se face succesiunea dupa tata decedat,pentru casa si teren intravilan iar eu ,sora si mama primim cotele prevazute de lege.Acum in martie 2010 sora deschide proces de iesire din indiviziune pentru terenul extravilan in cota de 13/16 apoi face intampinare si cere tot terenul motivand ca ea a platit si lucrat suprafata de teren .Mentionez ca mama are platit impozitul la zi,pentru 1/2 din suprafata
si contracte de arenda pentru teren. Credeti ca sora mea poate sa obtina partea mamei ?Cum sa se apere?Invocarea uzucapiunii de 20 ani de catre sora mea este corecta?
Eu daca nu am fost inscris ca mostenitor pentru terenul extravilan dar nu am renuntat la mostenire pot sa intervin in calitate de mostenitor? (am primit mostenire de la tata 3/8 din casa si terenul intravilan).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:44, 10 Mai 2010
ati facut cerere pt a vi se reconstitui dr de prop in baza legii 18/1991?
uzucapiunea, poate fi invocata, dupa 30 de ani...nicidecum 20. :)
@mihaicalinescu2005

Este vorba despre uzucapiunea mica.
pt a fi vb de uzucapiunea mica trebuie sa existe un just titlu care sa emane de la un neproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren agricol miriam11111 miriam11111 Stunt fiica unei doamne care era co-proprietara, alaturi de cei 3 frati ai ei pe un teren agricol extravilan. Titlul de proprietate a fost obtinut in 1999 prin ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 7 copii si o avere compusa din :15.5ha teren extravilan si teren intravilan in suprafata de 2500mp si 1500mp. El a dat pamant la fiecare ... (vezi toată discuția)