avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune teren agricol

Stunt fiica unei doamne care era co-proprietara, alaturi de cei 3 frati ai ei pe un teren agricol extravilan. Titlul de proprietate a fost obtinut in 1999 prin retrocedarea suprafetei respective ce apartinuse parintilor celor 4 (legea 18/1991). In 1999 mama mea a facut primul contract due arenda, insa cei de la consiliul local au completat la arendator numele color 4 frati, desi mama mea a facut de fapt contractual. Ba mai mult, unul dintre frati era decedat la momentul incheierii contractului. Pe contractul de arenda din 2012 figureaza si numele meu. Totodata, incepand din 2010, am plat it integral doar eu impozitul la primaria locala, neexistand in momentul de fata creante. Am facut succesesiunea in 2013 dupa mama mea si dupa o sora ce figura in titlu care mi-a lasat testament. Imi revine o cota de 2/4 din suprafata respectiva. Cea de-a 3-a persoana din titlu este decedata, la fel si sotia, nu au avut copii impreuna, insa unchiul meu a facut un testament fiicei din prima casatorie a sotiei. Aceasta beneficiara a acestui testament este plecata din tara din 2000. I-am scris si nu am primit niciun raspuns. Este decedata si al 4-lea coproprietar al carei sot nu stiu daca mai traieste si care are o fiica de care nu am cum sa dau pentru ca nu ii cunosc adresa.
Numai mama mea si cu mine ne-am ocupat de acest teren, iar de cand este mama decedata data (2008), ma coup doar eu.
In situatiile expuse, pot face proces de uzucapiune si asupra partii care nu-mi revine din teren?

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate fals ibizza ibizza Va supun atentiei urmatoarea problema. In anul 1993 ca urmare a aplicarii Legii 18/1991 am mostenit de la bunicul meu, 1 ha teren arabil pt care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Se poate face un document care sa ateste calitatea de proprietar de teren ca mostenitor? Schitorancostea Schitorancostea Mama este proprietar al unui teren , impreuna cu alti trei frati, din care doi decedati. Fratii in comun au un certificat de proprietari al acestui teren. Pe o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o problema in legatura cu succesiunea dupa mama ... ligiasmeureanu ligiasmeureanu Buna ziua,am o problema in legatura cu succesiunea dupa mama mea.mama beneficia de renta viagera agricola pentru terenuri date in arenda si /sau vandute.pentru ... (vezi toată discuția)