avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Sayumi

Activitate Sayumi

Bună ziua. Va rog sa ma sfătuiți în următorul caz:
Am doi copii băiatul întra clasa a 8 a (elev bun, cu media generala peste 9,25 în fiecare an...) și fetita care intra în clasa a 2 a.
Ambii copiii sunt născuți în Japonia și am revenit în tara acum 7 ani când a început băiatul școala.
Acum din cauza unor probleme de familie v-a trebui sa plec pt aprox 5 luni în Japonia împreună cu soțul dar nu pot lăsa copiii în tara....cel puțin nu pe cea mica....
Cu băiatul am vb și sa zicem ca e ok... ,fiind un copil liniștit poate sa stea cu mama mea, chiar dacă sunt conștientă ca este o vârstă la care nu este chiar indicat sa - l las ,mai ales ca este ultimul an... In fine cu el sa zic ca rezolv, și plecarea mea nu l va afecta nici emoțional și nici la rezultatele scolare.
Dar ce fac cu cea mica? Cum rezolv cu școala? Va trebui sa repete anul dacă nu o duc atâta timp?
As putea oare găsi înțelegere la doamna directoare pt ca nu as vrea sa schimbe clasa. (este un copil f emotiv, se integrează greu...).
Va rog mult sa ma sfătuiți cum as putea face încât sa nu trebuiască sa repete anul.
(BINEÎNȚELES CA VOI LUCRA CU EA ACASĂ ÎN TOT ACEST TIMP ȘI VOM ÎNCERCA SĂ ȚINEM PASUL CU CELALTI COPIII DIN CLASA)
În Japonia va trebui sa ajungem în luna Noiembrie.
Bună ziua.
În 2020 am luat în concesiune un teren (în acte apare ca pe teren este o construcție mica) iar eu am construit o cabanuta în locul respectiv dar fără autorizație de constructie.
Pot face cadastru și intabularea pt cabana? I mi puteți spune și care sunt demersurile în cazul în care se poate face? Mulțumesc.
Bună. Am fost casatorita cu un cetățean străin iar în timpul căsătoriei am cumpărat 2 ap în rom (PE NUMELE MEU DE FATA). Am divorțat in2013 dar după divorț am ales sa port numele de familie al sotului ( sa pot avea celasi nume de Fam cu fiul meu) , am făcut o alegere f greșită pt ca a trebuit sa rectific la notar contractele de vânzare cumpărare și mai apoi sa fac partaj... Pt ca automat am apărut casatorita în anul în care am achiziționat proprietățile.
Problema e ca în sentința de divort s a făcut o eroare materiala din care reiese ca divorțul meu sa pronunțat în Israel nicidecum in japonia unde sa întâmplat.
Acum eu nu mai țin minte dacă asta este ultima sentința pe care am primit o, dar alta eu nu mai am..... Și se pare ca și la notar tot cu asta am fost pt ca în intabularea la unul din ap (facuta în 2014 pe numele meu nou) scrie tot ceva de Israel.....
Întrebarea este dacă și. În actul de partaj scrie la fel (în loc de actul de divort soluționat în Japonia, v a scrie Israel) pot întâmpină probleme dacă doresc sa vand unul din ap?
Menționez ca acum sunt recăsătorita.