avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate constantin333

Activitate constantin333

Buna ziua .Mama beneficiaza de pensie de agricultor dar si de o pensie de urmas dupa tata din anul 2001.Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor in septembrie 2024 ,mai poate cumula cele doua pensii?
Multumesc mult.
buna ziua. Concediul de odihna restant poate fi platit in situatia in care postul se desfiinteaza dar personalul este preluat de catre alta institutie ?
Buna ziua. Am construit in anul 2020 o pergola de 7 mp, pe structura gardului fara fundatie care delimiteaza curtea de terenul arabil al proprietatii mele ,gard care are doar stalpii prinsi in beton,si de care am atasat structura metalica a pergolei prin suruburi .Distanta fata de vecininul care amenita ca ma va reclama pt constructie este de 6m.Ce sanctiuni pot primi avand in vedere ca se implimesc 3 ani de la constructie si daca este necesara autorizatie pt o constructie fara fundatie si demontabila. Multumesc
Multumesc mult de tot
Buna ziua .referitor la calcularea drepturilor salariale conform legii 153/2017. art 15. pt viza CFP se acorda o majorare a salariului de baza de 10%. Sporul pt conditii vatamatoare in procent de pana la 15% din salariul de baza este calculat la salariul de baza care cuprinde si majorarea de 10%pentru cel care are aceasta activitate sau la salariul de baza fara majorarea de 10%. Cum este corect?