avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate iannispatriciu

Activitate iannispatriciu

Am o intrebare in legatura cu faptele contraventionale.
Pentru simplitate, sa presupunem ca exista un regulament local care prevede ca amplasarea de flori rosii intr-o zona reprezinta o fapta contraventionala sanctionata prin amenda. Regulamentul nu prevede expres eliminarea florilor rosii din zona in urma amendarii. Se pot aplica amenzi contraventionale la nesfarsit sau exista alte reglementari, din legislatia Romaniei, care impun corectarea faptei care reprezinta contraventie? (deci, impunerea eliminarii florilor rosii din zona chiar daca regulamentul nu prevede acest lucru)
Multumesc!
Bună!
Am o cafenea, iar societatea are codul CAEN 5630 „Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”. Dacă doresc să prepar piureuri din fructe pentru a le folosi în băuturi (deci nu le vând de sine stătătoare), este îndeajuns acest cod ori trebuie să includ și codul CAEN pentru prelucrarea și conservare de fructe / codul CAEN pentru fabricarea de sucuri și concentrate de fructe? Ori acestea sunt relevante doar dacă societatea vinde acele conserve/concentrate de sine stătătoare?

Mulțumesc!
Buna!
Exista ceva norme/legi legate de productia de orteze si proteze medicale pentru uz veterinar? (daca trebuie sa obtii avize de undeva, daca trebuie sa respecti ceva criterii etc.)
Am reusit sa gasesc doar conditii pentru acreditarea furnizorilor cu atelier pt casa de sanatate, dar cum in cazul acesta este vorba de uz veterinar, nu cred ca este relevant. Multumesc anticipat!