Multumesc. Cred ca asa voi face. Cu toate ca va dura ceva timp si nu voi lua permisul in 30 de zile. Macar sa-i fac sa plateasca. :):):)
Si nu de bani neaparat ar fi vorba, cat sa-i pot face de rusine, pentru ca ei care ar trebui sa fie primii care sa cunoasca legile si sa le si respecte, n-au habar de acestea.
Multumesc frumos pentru raspuns. intr-un final am reusit sa sustin examenul pentru reducerea pedepsei, dar acum am alta dilema. De la politie mi-au spus ca reducerea va fi cu o treime, adica de la 90 la 60 de zile, pentru ca asa e legea acum. Dar legea din momentul sanctiunii era cu reducere la 30 de zile.
Sunt lucruri care se bat cap in cap. Aceasta reducere de o treime este pe legea noua de anul acesta dar, conform acesteia, pentru depasire de viteza cu peste 70 km la ora nici nu aveam voie sa sustin examenul. De aceea nu mai stiu ce sa cred.
Nu ar trebui sa se aplice in totalitate legea care era anul trecut? Adica sa-mi dea permisul la 30 de zile?
Buna ziua,
As avea nevoie de o parere juridica despre cum se aplica legea in cazul suspendarii permisului de conducere.
Eu am comis-o anul trecut, cand am luat un radar cu mai mult de 70 la ora. Mi-au suspendat permisul 90 de zile, cu drept de redobandire dupa 30 de zile. M-am judecat cu ei, dar am pierdut. Problema este ca acum pentru aceeasi contraventie suspendarea este de 120 de zile, fara drept de redobandire mai devreme. Dar legea s-a modificat anul acesta in februarie. Se aplica si in cazul meu? Ei zic ca se aplica legea noua. Dar pentru o fapta care deja a primit sanctiune pe legea veche?
Multumesc.
Ma scuzati. Poate ca nu m-am exprimat eu foarte corect. Revin cu o informatie mai clara. Politia rutiera a pus la dispozitie filmarea instantei si mie personal, iar pe aceasta se vede faptul ca politistul nu este logat in aparatul radar cu numarul sau de identificare. Eu am intrebat daca acest lucru este o conditie obligatorie pentru validitatea procesului verbal. Din cate am inteles, exista deja o decizie de anulare in judetul Calarasi pentru acest motiv.
Multumesc.
Buna ziua. As dori o informatie juridica legata de o contestatie facuta la un proces verbal facut de un agent rutier pentru depasirea limitei de viteza cu peste 70 de km/h. In prima instanta s-a respins cererea de contestatie a procesului verbal, dar la o vizionare mai atenta a filmarii pusa la dispozitie de politia Focsani, s-a observat ca politistul avea obligatia sa se logheze in aparatul radar cu numarul sau de identificare si nu a facut-o. Poate fi considerat acest lucru un viciu de procedura in cazul unui apel, care sa duca la anularea procesului verbal? Logarea in aparatul radar este o conditie obligatorie?