avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, As avea nevoie de o parere juridica despre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, As avea nevoie de o parere juridica despre cum se ...

Buna ziua,
As avea nevoie de o parere juridica despre cum se aplica legea in cazul suspendarii permisului de conducere.
Eu am comis-o anul trecut, cand am luat un radar cu mai mult de 70 la ora. Mi-au suspendat permisul 90 de zile, cu drept de redobandire dupa 30 de zile. M-am judecat cu ei, dar am pierdut. Problema este ca acum pentru aceeasi contraventie suspendarea este de 120 de zile, fara drept de redobandire mai devreme. Dar legea s-a modificat anul acesta in februarie. Se aplica si in cazul meu? Ei zic ca se aplica legea noua. Dar pentru o fapta care deja a primit sanctiune pe legea veche?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian Penisoara , utilizator 11:14, 13 Octombrie 2022
Politistul nu stie legea, asa ca va spune si el ce pricepe. Insa nu aveti cum sa va intelegeti cu el, face ce i se spune.De exemplu el nu a auzit de principiul neretroactivitatii legii :
www.avocatnet.ro/articol_441...
Chiar si asa nu va face nimic, trebuie sa-l dati in judecata pe acel functionar public - politist, care va da scris ca aveti o suspendare de 120 de zile, fara drept de reducere. Angajati-va un avocat si dati-l in judecata la instantele de contencios administrativ, cerind despagubiri si plata cheltuielilor de judecata.
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru raspuns. intr-un final am reusit sa sustin examenul pentru reducerea pedepsei, dar acum am alta dilema. De la politie mi-au spus ca reducerea va fi cu o treime, adica de la 90 la 60 de zile, pentru ca asa e legea acum. Dar legea din momentul sanctiunii era cu reducere la 30 de zile.
Sunt lucruri care se bat cap in cap. Aceasta reducere de o treime este pe legea noua de anul acesta dar, conform acesteia, pentru depasire de viteza cu peste 70 km la ora nici nu aveam voie sa sustin examenul. De aceea nu mai stiu ce sa cred.
Nu ar trebui sa se aplice in totalitate legea care era anul trecut? Adica sa-mi dea permisul la 30 de zile?
Pai vedeti, politia nu e "consecventa" nici in aplicarea legii noi. :)
Bineinteles ca trebuie sa dati de reducere la 30 de zile, dupa legea veche, cind vi s-a aplicat sanctiunea.
Spuneti sa va dea scris ca reducerea nu e la 30 de zile, ca sa puteti cere dupa aia despagubiri, in instanta de contencios administrativ.
Multumesc. Cred ca asa voi face. Cu toate ca va dura ceva timp si nu voi lua permisul in 30 de zile. Macar sa-i fac sa plateasca. :):):)
Si nu de bani neaparat ar fi vorba, cat sa-i pot face de rusine, pentru ca ei care ar trebui sa fie primii care sa cunoasca legile si sa le si respecte, n-au habar de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am primit o amenda si o supendare de permis de 90 ... Elenaiulia1978 Elenaiulia1978 Bună ziua, Am primit o amenda si o supendare de permis de 90 de zile in august 2021,am contestat procesul verbal si in noiembrie 2022 mi a venit decizia ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat , redobandire permis andrea05 andrea05 Mi s - a suspendat permisul pentru 90 de zile in 2019. Am dat in judecata, abia in 2022 ianuarie a fost procesul, si l am pierdut. Intrebarea este ca, azi daca ... (vezi toată discuția)