avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat , redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat , redobandire permis

Mi s - a suspendat permisul pentru 90 de zile in 2019. Am dat in judecata, abia in 2022 ianuarie a fost procesul, si l am pierdut. Intrebarea este ca, azi daca merg la politie sa predau permisul, si ma programez la examen redobandire permis, dupa ce am luat examenul periaoda de 90 de zile se mai reduce la 30 de zile? Am auzit ca s a schimbat legea, si daca iau examenul se reduce la 60 de zile si nu 30. Multumesc
Cel mai recent răspuns: andrea05 , utilizator 15:27, 15 Februarie 2022
Pentru ce v-a fost reținut permisul?
viteza. Joi pot sa merg sa dau examenul. Insa nu stiu daca se va reduce la 30 de zile sau 60 (daca iau examenul )
Dacă aveți doar viteza, vi se va reduce la 60, din păcate.
chiar daca legea intra in vigoare din 27 februarie?
Chiar daca legea nu intra in vigoare, in totalitate, de la 27 februarie, articolul cu reducerea fiind deja in vigoare, sa stiti ca politia interpreteaza cum doreste principiul de drept privind neretroactivitatea legii noi, adica legea noua nu se aplica la fapte savirsite inainte. Ar trebui sa fie reducerea la 30, dar vi se va raspunde ca ei aplica la 60, ca asa s-a hotarit de catre IGP. Daca doriti detalii, cititi si alte discutii pe acelasi subiect:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Alte discuții în legătură

Buna ziua anul tercut,pentru viteza,mi-a fost suspendat permisul ... Chiharoi Chiharoi Buna Ziua Anul tercut,pentru viteza,mi-a fost suspendat permisul de conducere.Am facut contestatie la PV iar anul acesta in 31 ianuarie s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ... florin0369 florin0369 Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am permisul retinut din data de 27.01.2022 pentru ... Doduska Doduska Buna ziua, am permisul retinut din data de 27.01.2022 pentru viteza de peste 50 de km peste limita, am avut dovada dar am renuntat la ea in data de 31.01.2022, ... (vezi toată discuția)