avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna Ziua Anul tercut,pentru viteza,mi-a fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna Ziua Anul tercut,pentru viteza,mi-a fost suspendat permisul ...

Buna Ziua
Anul tercut,pentru viteza,mi-a fost suspendat permisul de conducere.Am facut contestatie la PV iar anul acesta in 31 ianuarie s-a pronuntat instanta. Am incercat sa merg la judecatorie sa renunt la dreptul de a face apel,conform legii,dar se pare ca nu se poate.
Am fost la politie la serviciul rutier si am interbat daca pot face cererea de reducere a suspendarii de la 90 la 30 zile iar acestia m-au informat ca intru subt noul cod rutier ceea ce inseamna o reducere cu 1/3 din cele 90 zile.Ce se poate face pentru a putea beneficia de cele 30 zile?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:00, 22 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar sa vi se recunoasca acest drept in instanta (alt proces, va angajati un avocat si chemati in judecata politia pentru nerespectarea principiului neretroactivitatii legii, asa cum este el stipulat la art. 15 din constitutie si in art.6 din codul civil). Presupun ca nu va place varianta asta, asa ca puteti da examen in primele 20 de zile de suspendare (dupa ce predatie permisul conform art. 118 din OUG 195/2002) si reduce la 60 de zile. Asa interpreteaza IGP noul cod rutier, ca s-ar aplica si faptelor din trecut, daca te-a "prins" testul 13/15 dupa 1 februarie.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat , redobandire permis andrea05 andrea05 Mi s - a suspendat permisul pentru 90 de zile in 2019. Am dat in judecata, abia in 2022 ianuarie a fost procesul, si l am pierdut. Intrebarea este ca, azi daca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului in urma unui proces la care nu m-am prezentat esperanta esperanta in 2008 ma prins radarul cu o viteza de 140 km ,agentul de circulatie a dispus masura suspendari permisului 90 zile;evident ca am facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am permisul suspendat pe 90 de zile. am contestat ... Ronix Ronix Bună ziua! Am permisul suspendat pe 90 de zile. Am contestat în justiție procesul verbal, dar termenul nu a fost stabilit. Deja permisul e reținut de 30 de ... (vezi toată discuția)