avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate UserAtent

Activitate UserAtent

Locuiesc in Elvetia, sotia și fiica mea locuiesc în țară.
Aici am un salariu mare care vine la pachet și cu niște costuri lunare de întreținere foarte mari.
Întrebarea mea este: ce șanse am sa obțin un procent mai mic de 25% din salariu, întrucât în cazul meu acesta procent ar înseamnă o pensie alimentara lunara de 2000-2500 euro. Dupa parerea mea, acesta depășește cu mult nevoile unui copil de 4 ani. Aș vrea sa lupt pt un procent mai mic, dar just care sa acopere lejer nevoile copilul..
Ce sanse aș avea? cum judeca instantele astfel de situatii? Sunt rezonabile sau se aplica procentul "din oficiu"?

Va multumesc
Care este durata medie a unui partaj?
Răspuns la discuția Partaj bani divort
ok, dar acei bani vor fi folositi la plata chirei(fiind in vest este o suma semnificativa), plata pensiei alimentare, viata de zi cu zi..nu vor reprezenta economii, sunt banii necesari traiului lunar.

Buna ziua, partajul banilor se face in functie de sumele aflate in conturi in ziua depunerii cereri de divort, corect?
As vrea sa stiu ce se intampla, daca dupa asta, in timpul proceslui de divort care poate dura luni-ani, in contul unui sot continua sa intre sume de bani din salarii (mari deoarece lucreaza in afara tarii). Ce se intmapla cu ele?Asa cum am spus, ele vor reprezenta salariul lunar, care este platit in contul bancar. Banuiesc ca nu vor fi inclusi in partaj, nu?

Va multumesc