avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bani divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bani divort

Buna ziua, partajul banilor se face in functie de sumele aflate in conturi in ziua depunerii cereri de divort, corect?
As vrea sa stiu ce se intampla, daca dupa asta, in timpul proceslui de divort care poate dura luni-ani, in contul unui sot continua sa intre sume de bani din salarii (mari deoarece lucreaza in afara tarii). Ce se intmapla cu ele?Asa cum am spus, ele vor reprezenta salariul lunar, care este platit in contul bancar. Banuiesc ca nu vor fi inclusi in partaj, nu?

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
UserAtent, utilizator
Cel mai recent răspuns: UserAtent , utilizator 09:30, 9 Aprilie 2022
Nu intra la partaj sumele depune ulterior, dupa introducerea cererii de divorț.
De regula divortul dureaza 2-3 luni.
Partajul dureaza mai mult, de ordinul anilor.
Dar, daca prin cererea de divort s-a solicitat si incetarea regimului matrimonial de la momentul depunerii cererii de divort, atunci banii care vor intra in cont dupa depunerea cererii de divort nu vor intra la masa partajabila.
Dar, daca sumele de bani care intra in cont sunt exclusiv din salarii, atunci se pune problema din punct de vedere juridic, daca acestia sunt proprii sau comuni.
Desi pare simpla intrebarea dvs. raspunsul este extrem de complicat.
ok, dar acei bani vor fi folositi la plata chirei(fiind in vest este o suma semnificativa), plata pensiei alimentare, viata de zi cu zi..nu vor reprezenta economii, sunt banii necesari traiului lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Conturi bancare Gheorghe Iosif Gheorghe Iosif Am 2 conturi bancare .1 este mostenire de la părinți .al 2 este cont de salariu sotia are dreptul la ele dupa ce a bagat actele de divorț pot sa scot din ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri după divorț: cum pot avea acces la un cont al soției pe care eu l-am alimentat în timpul căsătoriei? guvidul guvidul Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: Sunt navigator si in urma cu cateva luni in timp ce eram in voiaj am aflat de la sotie ca intentioneaza sa divorteze. ... (vezi toată discuția)