Buna ziua,
Am divortat acum ceva ani, insa nu am facut inca partajul. Bunurile comune sint in Romania; fosta nevasta locuieste in strainatate.
Poate sa deschida proces de partaj in strainatate? Sau partajul bunurilor comune poate fi facut doar in Romania?
Buna ziua!
Sint divortat de citiva ani, dar nu am facut partajul. Este vorba despre o casa in care fosta nevasta nu a locuit niciodata. Am construit-o in timpul casatoriei, actele de construire sint pe numele meu, dar platim amindoi impozit. Fosta sotie nu locuieste in Romania. Am primit niste informatii conform carora fosta nevasta vrea sa vina la aceasta locuinta si sa faca scandal motivind ca vrea sa foloseasca o camera cind vine in tara. Mentionez ca am facut 2 evaluari ale proprietatii in vederea efectuarii partajului prin comun acord, dar nu am ajuns la intelegere.
Intrebarea mea este: exista vreo modalitate juridica prin care sa nu ii permit sa intre in casa in care locuiesc eu (nu am schimbat butucul de la usa motiv pentru care acum vreo 2 ani a intrat in casa cind eu eram la servici si mi-a sustras niste acte)? Inteleg ca vrea sa intre cu forta, chiar spargind geamuri sau usi.
Multumesc anticipat pentru ajutor!