avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrare cu forta in casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrare cu forta in casa

Buna ziua!
Sint divortat de citiva ani, dar nu am facut partajul. Este vorba despre o casa in care fosta nevasta nu a locuit niciodata. Am construit-o in timpul casatoriei, actele de construire sint pe numele meu, dar platim amindoi impozit. Fosta sotie nu locuieste in Romania. Am primit niste informatii conform carora fosta nevasta vrea sa vina la aceasta locuinta si sa faca scandal motivind ca vrea sa foloseasca o camera cind vine in tara. Mentionez ca am facut 2 evaluari ale proprietatii in vederea efectuarii partajului prin comun acord, dar nu am ajuns la intelegere.
Intrebarea mea este: exista vreo modalitate juridica prin care sa nu ii permit sa intre in casa in care locuiesc eu (nu am schimbat butucul de la usa motiv pentru care acum vreo 2 ani a intrat in casa cind eu eram la servici si mi-a sustras niste acte)? Inteleg ca vrea sa intre cu forta, chiar spargind geamuri sau usi.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 13 Aprilie 2022
Buna ziua,
Avand in vedere ca a fsot construita in timpul casatoriei, aceasta este bun comun.
Singura modalitate juridica este partajul si pe cale de ordonanta presedintiala solicitarea atribuirii catre dvs. a imobilului pana la solutionarea partajului.
deocamdata schimbati butucul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neefectuat, revenire la domiciliu la un an dupa despartirea in fapt aura19731991 aura19731991 buna ziua.am terminat divortul din luna martie.fostul meu sot a plecat din casa unde locuiam impreuna de un an de zile.partajul inca nu e facut.in acest an de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii in domiciliul comun dupa divort de catre sotie si parintii acesteia GYORGYO GYORGYO Buna ziua,prin sentinta civila nr.518 din 19.01.2016 pronuntata de judecatoria Craiova in dosarul nr.41671/215/2016 s-a pronuntat divortul dintre mine si fosta ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a încuiat sufrageria și a părăsit locuința comună. am dreptul să schimb butucul ușii fără să îi dau și lui o cheie? aura19731991 aura19731991 Buna seara.am divortat de 2 ani.dar nu am partajul facut.locuiesc cu baiatul meu in casa.baiatul e cu handicap accentuat.sotul meu a parasit locuinta comuna de ... (vezi toată discuția)