avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea linistii in domiciliul comun dupa divort de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea linistii in domiciliul comun dupa divort de catre sotie si parintii acesteia

Buna ziua,prin sentinta civila nr.518 din 19.01.2016 pronuntata de judecatoria Craiova in dosarul nr.41671/215/2016 s-a pronuntat divortul dintre mine si fosta sotie,s-a dispus exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului in comun,stabilirea domiciliului minorului la mama,mama care a parasit domiciliul comun impreuna cu minorul din data de 17/15/2015 locuind fie la parintii acesteia care se afla la cca 60 metri distanta,fie la locuinta din craiova pe care a cumparat-o tatal ei cand a decis sa divorteze de mine unde si-a facut resedinta. fie la domiciliul actualului partener.
De la acea data,15.07.2016.fosta sotie,(precizez ca este vorba de casa construita in timpul casatoriei cand eu am avut firma de constructii in italia si aveam un venit considerabil pe un teren cumparat in comun de la parintii acesteia,o casa cu trei nivele unde eu am avut o contributie majora,atat financiar cat si d.p.d.v.al executarii lucrarilor),nu a mai locuit efectiv in casa ,interzicandu-i totodata si minorului care acum are 5 ani jumate sa frecventeze aceasta locuinta de care este foarte atasat si care dispune de toate conditiile,aducandu-l pe acesta acasa,in timpul zilei doar atunci cand eu nu eram acasa caci altfel nu mai putea sa-l convinga sa plece,copilul fiind convins ca este la el acasa si in acelasi timp foarte atasat de mine,doar parterul este terminat definitiv,celelalte nivele find la stadiul de zidarie.
Fosta sotie a intentat actiunea de divort dar partajul nu vrea sa'l faca,adoptand insa un comportament sicanant impreuna cu parintii acesteia fata de mine,necontribuind de doi ani nici la intretinerea spatiului de locuit,nici la plata curentului electric,vrea sa se foloseasca de acest imobil ca si cand ar fi totul al ei ,motivand ca este construit pe terenul cumparat de la parintii acesteia si ca au contribuit si ei la edificare.
A sustras din bugetul familiei,cand a fost sigura de divort suma de 3500 euro,pe care as vrea sa-i consemnez undeva ca fiind bani castigati in timpul casatoriei dar nu stiu cum sa procedez,,,ce ma deranjeaza este faptul ca vine fara copil si baga rufe la masina de spalat,fiind mereu insotita de unul din parinti...intrebarea mea este:AM DREPTUL SA-I RESTRICTIONEZ ACCESUL PE PARTER TINAND CONT CA REFUZA SA VINA SI CU COPILUL,care mereu ii face observatii ca nu il aduce acasa la tati si lucrul acesta o irita,pot comite o infractiune daca schimb inchizatoarea fiind pasibil de alungare de la domiciliu?
Anul trecut am adaugat un lacat ptr ca sustragea si sustrage fara sa ma instiinteze bunuri comune din casa,in plus au si parintii ei chei de la usa ,am afost chiar victima unor agresiuni din partea lor in casa la mine,si m-am trezit cu avertisment de la politie ca ma amendeaza daca ii obstructionez accesul in casa,acestia imi rad in fata si-mi zic ca ei daca vor pot dormi si face ce vor in casa la mine ptr ca inca nu este facut partajul.Cum ar trebuisa procedez ptr linistea si intimitatea mea pana la partaj?...I-am zis sa continue lucrarile la primul etaj sa vada cum este cand nu mai contribui eu ca este total independent de parter ,dar nu vrea sa investeasca nimic.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:04, 19 Noiembrie 2016
Daca ea s-a mutat oficial, si-a luat bagajele- lucrurile personale, a luat lucrurile copilului etc, puteti sa schimbati linistit yala. Nu stiu cat va ajuta ca teoretic, pot sparge yala pe motiv ca s-a blocat, nu au putut intra. Ar trebui notificati intai.
Daca v-au disparut bunuri, trebuia sa fi facut plangere pt furt .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in urma cu 4 ani eu fiind însărcinată, sotul s-a ... Laura_flory Laura_flory Buna ziua! In urma cu 4 ani eu fiind însărcinată, sotul s-a îndrăgostit de o alta femeie și a decis sa divorțăm. Șocul a fost atat de mare încât am ... (vezi toată discuția)
Situatia locativa a mamei si a minorului Vicky1 Vicky1 Buna ziua Sunt divortata si stau intr-un apartament cumparat in timpul casatoriei cu fostul sot. De 3 ani de zile el este plecat din domiciliu si brusc ... (vezi toată discuția)
Schimbare yale locuinte fara partaj efectuat Kyu1971 Kyu1971 Buna seara . Ma numesc Cristian .Am marea rugaminte sa ma lamuriti asupra unui aspect . Am divortat acum aproximativ 1 luna , fosta sotie si un 1 copil minor ... (vezi toată discuția)