Buna seara . Ma numesc Cristian .Am marea rugaminte sa ma lamuriti asupra unui aspect .
Am divortat acum aproximativ 1 luna , fosta sotie si un 1 copil minor sau mutat la alta adresa . Casa este pe numele mamei mele 50% si restul de 50 % este impartit intre mine si fosta sotie .
Problema este urmatoarea : am rugat-o sa vina de cate ori doreste si are nevoie la fostul domiciliu , are 2 randuri de chei complete , dar vine doar in lipsa mea . In lipsa mea umbla dupa acte , sustrage acte si au fost montate gps-uri cu cartela telefonica .
Acceptul meu pentru ea a fost atat verbal cat si scris , ca poate veni de cate ori doreste , doar cu o informare in prealabil referitoare la zi si ora estimativa.
In acest caz pot schimba yalele casei fara a intra in limita infractionalitatii ? Fara ca ea sa aiba la un rand de chei , si accesul in locuinta sa se faca doar in prezenta mea la ore si zile stabilite ferm ,
Mentionez ca dupa divortul pronuntat la notar , fosta sotie a declarat pentru ea si copil o noua adresa . Incepand cu data de 06.01.2019 sotia a parasit de 3 ori domiciliul conjugal .
Va multumesc anticipat .
asta este o probleme veche de când lumea și fără rezolvare (rapidă) tot de atunci.
în calitate de coproprietari aveți drepturi egale cu privire la apartament, deci poate veni și pleca oricând dorește.
teoretic, nu puteți schimba yala, dar nu există o sancțiune expesă dacă o faceți.
în funcție de ce prejudicii demonstrabile i-ar aduce această schimbare, vă poate da în judecată, dar posibilitățile sunt limitate.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Schimbați yala și notificați-o ca are dreptul sa vina doar când sunteți acasă. Dacă vine și face scandal e treaba ei, anunțați politia. Nu mai locuiește acolo, nu e ca ii interziceți accesul în imobil însă îl condiționați pentru respectarea vieții private. Nu va mai stresați și schimbați ușa și încuietoarea sa nu aibă ce sa facă.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca doamna s-a mutat, aveti tot dreptul sa schimbati yala, Aveti dreptul la intimitate, acum e domiciliul dvs, in contextul asta, nu prea conteaza cine e proprietar.